Δήλωση Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, με αφορμή τη ΝΑΤΟική άσκηση «Defender Εurope 2021»

Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ
Φώτο Αρχείου / Μανώλης Συντυχάκης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ / Πηγή: ΒΟΥΛΗ

Η πολιτική της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, η μετατροπή των Ενόπλων Δυνάμεων σε Νατοϊκές και της Αλεξανδρούπολης σε προγεφύρωμα για την άσκηση γιγαντιαίων διαστάσεων, «Defender Εurope 2021», η οποία είναι μια τεράστια πρόβα πολέμου ενάντια στη Ρωσία, εντείνει τους κινδύνους για τη χώρα και τον λαό μας, αυξάνει τους  ήδη τεράστιους  κινδύνους στοχοποίησής της, στο πλαίσιο της έντονης όξυνσης σε επίπεδο ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Αυτόν τον σχεδιασμό των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων των ΝΑΤΟικών «συμμάχων» μας υπηρετεί και η βάση της Σούδας, που αποτελεί σημαντικό αναβαθμισμένο κρίκο των αμερικανικών σχεδίων. Οι ΝΑΤΟικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κρήτη δεν εξασφαλίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εδαφική  μας ακεραιότητα. Δε μετατρέπουν την Κρήτη, την επήρεια της οποίας αμφισβητεί η Τουρκία, σε «αστακό» απέναντι στις παράνομες διεκδικήσεις της. Εξυπηρετούν μόνο τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της «Συμμαχίας». Τα επιχειρήματα περί «ασφάλειας» και «προστασίας» των «συμμάχων»  καταρρέουν και μόνο από το γεγονός ότι, ενώ οι Νατοικοί φονιάδες κάνουν απόβαση στην Ελλάδα, τα τουρκικά πλοία σουλατσάρουν στο Αιγαίο και οι προκλήσεις της Τουρκίας εντείνονται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δε διστάζει να μετατρέψει τον λαό μας σε στόχο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, που προετοίμασε το έδαφος για την Ελληνοαμερικανική στρατιωτική Συμφωνία για τις βάσεις και με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων. Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας γίνεται και η «αξιοποίηση» του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Φέρουν εγκληματικές ευθύνες! Μπλέκουν τη χώρα ακόμη βαθύτερα στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με θανάσιμους κινδύνους για τον λαό μας.

Το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού μας, στη δύναμη της κοινής δράσης εργαζομένων, α/α και μικρών επαγγελματιών, βιοπαλαιστών αγροτών, στον αγώνα για να αποδεσμευτεί η χώρα από το ΝΑΤΟ, να μη μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών και να αποχωρήσουν τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις από την άσκηση των φονιάδων των λαών, να κλείσει η Σούδα και όλες οι βάσεις του θανάτου και να γυρίσουν όλες οι ελληνικές δυνάμεις από τις ΝΑΤΟικές αποστολές σε όλο τον κόσμο. Μόνο έτσι ο λαός μας θα οικοδομήσει σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης με τους γειτονικούς λαούς, μόνο έτσι θα μπορέσει να ζήσει ειρηνικά χωρίς πόλεμο, φτώχεια και προσφυγιά.

Δείτε ακόμα...