Δήλωση της Ελένης Μπακιρλή, νοσηλεύτριας μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΜΕ ΔΕΘ
Πηγή: EUROKINISSI

Σήμερα στο μεγάλο συλλαλητήριο που γίνεται κάθε χρόνο για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από πέρσι και αυτό γιατί συμπίπτει με όλο αυτό που ζούμε από το Μάρτιο με τον κορονοϊό.

Όλοι μιλάνε ότι ήδη έχουμε μπει στη δεύτερη φάση. Ξέρουμε όμως εμείς οι υγειονομικοί ότι τα νοσοκομεία δεν είναι θωρακισμένα όπως θέλει να λέει η κυβέρνηση.

Όλο τον προηγούμενο χρόνο η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε αυτό το διάστημα, έτσι ώστε πραγματικά να φτιάξει ένα δημόσιο σύστημα υγείας που να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες του λαού.

Τα νοσοκομεία δεν είναι θωρακισμένα, δεν έχουν γίνει προσλήψεις. Σε πάρα πολλά νοσοκομεία λείπουν βασικά υλικά, όπως είναι μάσκες, γάντια, ειδικές στολές για να μπαίνεις μέσα στις μονάδες και φυσικά όλο αυτό το τραγελαφικό που γίνεται με τους μοριακούς αναλυτές. Μοριακοί αναλυτές που πηγαινοέρχονται σε διάφορα μέρη της χώρας και από κει και πέρα κιόλας, βέβαια βγαίνει η κυβέρνηση και σου κουνάει το δάχτυλο ότι είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης.

Φταίμε εμείς που έχει γίνει η εξάπλωση της νόσου.

Δηλώνουμε λοιπόν προς την κυβέρνηση ότι το ταξικό Υγειονομικό κίνημα το ξέρουν, ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Όπως μας βρήκαν και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι σήμερα το 2020, η επιστήμη έχει κάνει άλματα Όμως αυτά όλα κρατιούνται μόνο για λίγους, γιατί την υγεία την αντιμετωπίζουν σαν εμπόρευμα για αυτούς είμαστε κόστος για αυτούς είμαστε αριθμοί και αυτό που τους λέμε είναι ότι δεν έχουν τελειώσει μαζί μας από δω και στο εξής ξεκινάμε.

Γιατί δεν θα αφήσουμε κανέναν, ούτε τους εαυτούς μας, ούτε τα παιδιά μας, αλλά ούτε και όλο το λαό να μην μπορέσουμε να του δώσουμε ένα χέρι βοηθείας και αν μη τι άλλο να πάρει αυτά που αξίζει στον καθένα μας.

Σίγουρα αυτό και μόνο είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για όλα αυτά που έρχονται, ότι είμαστε μία γροθιά και θα νικήσουμε.

Ελένη Μπακιρλή μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...