Δήλωση του Δ. Βλάχου, μέλους του ΔΣ της ΕΥΠΣ Ηπείρου για την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στους Πυροσβέστες

Ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πυροσβεστών, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - 5/11/2021
Ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πυροσβεστών, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – 5/11/2021 / Πηγή: ALT.GR

Με μαζικό και δυναμικό “παρών”, Πυροσβέστες απ’ όλη την Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω απ’ το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετά από σχετικό κάλεσμα της ΠΟΕΥΠΣ με βασικό αίτημα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών.

Η συγκέντρωση των πυροσβεστών κι ενώ βρισκόταν προς την λήξη της χτυπήθηκε απρόκλητα και αναίτια από΄τις δυνάμεις της Αστυνομίας, με ΜΑΤ, χημικά αλλά και τη ρίψη νερού από αύρα.

Το alt.gr επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βλάχο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου με την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, ο οποίος μας ανέφερε:

” Σήμερα, πραγματοποιήσαμε μία μαζική και μαχητική κινητοποίηση. Πυροσβέστες απ’ όλη την Ελλάδα συγκεντρωθήκαμε έξω απ’ το Υπουργείο για να διεκδικήσουμε μεταξύ άλλων:

  • Μονιμοποίηση 5ετών και συμβασιούχων
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Π.Σ.
  • Κατάργηση του νόμου 4662/2020, ένταξη στα ΒΑΕ

Η συμμετοχή των εποχικών πυροσβεστών ήταν πολύ μεγάλη. Μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη , κι αφού δεν δόθηκε καμία απάντηση για τα τεράστια προβλήματά μας, οι συνάδελφοι προχώρησαν σε αποκλεισμό της κηφισίας.

Ενώ η συγκέντρωση είχε φτάσει στο τέλος της, και η μεγάλη πλειοψηφία είχε αποχωρήσει η αστυνομία εντελώς αναίτια και απρόκλητα έκανε επίθεση με χρήση χημικών αλλά και ρίψη νερού απ ‘την αύρα προς τους συγκεντρωμένους συναδέλφους.

Αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση να στέλνει τα ΜΑΤ, στους πυροσβέστες που διεκδικούν προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων για την καλύτερη προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας του λαού”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...