Δήλωση του Γιάννη Τασιούλα για την άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Eisenhower

Γιάννης Τασιούλας

Όπου έχουν πατήσει το πόδι τους τα γεράκια του Πολέμου μόνο δεινά και μεγάλους κινδύνους έχουν να αντιμετωπίσουν η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οι δολοφονικές αρμάδες των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν στέλνουν τις πολεμικές τους μηχανές και τους στόλους τους χιλιάδες χιλιόμετρα έξω από τα σύνορά τους για να εγγυηθούν την ασφάλεια και να προστατεύσουν τους λαούς αλλά για να προωθήσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των καπιταλιστών.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλες ευθύνες που η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό αεροπλανοφόρο με στρατιωτικές βάσεις, με ναυτικούς στόλους στις θάλασσές μας , με μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό μας.

Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, που προωθεί το δόγμα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας. Δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού. Η εμπλοκή της χώρας όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς εγκυμονεί αλλά και μαγνητίζει νέους μεγαλύτερους κινδύνους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν ενάντια σε αυτή την πολιτική, ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και να απαιτήσουν να φύγουν οι στρατιωτικές βάσεις από την χώρα μας, να γυρίσουν πίσω όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.

Η εργατική τάξη έχει συμφέρον να παλέψει για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό να νοικοκύρη στον τόπο του.

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...