Δήλωση του Νίκου Παπαναστάση, αντισυνταγματάρχη ε.α και βουλευτή του ΚΚΕ για την 9η Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης

Κόκκινος Στρατός - Βερολίνο

Ήταν η 9η Μάη του 1945, όταν ο Μιχαήλ Πετρόβιτς Μίνιν, ο στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού, κάρφωνε τη σημαία της Επανάστασης, στην καρδιά του ναζισμού, στο Ράιχσταγκ.

Ήταν η στιγμή, που η εικόνα αυτού του σοβιετικού στρατιώτη, εξέπεμπε μήνυμα νίκης, σφραγίζοντας ανεξίτηλα τη ροή της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας. Ήταν σημειολογικά η στιγμή, που σηματοδοτούσε το τέλος ενός περήφανου, ηρωικού αντιφασιστικού αγώνα.

Από τότε μέχρι σήμερα, οι εντεταλμένοι κοντυλοφόροι της στοχευμένης παραποίησης της ιστορίας, δεν σταμάτησαν στιγμή να βουτούν την πένα τους, στα εμέσματα του Γκαίμπελς και των ιδεολογικών απογόνων του. Διακαής στόχος τους, το ξαναγράψιμο της ιστορίας παραποιώντας τις σελίδες της. Μόνο, που κάθε τους προσπάθεια, ήταν και είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη σε αποτυχία, γιατί η κάθε στιγμή αυτού του ηρωικού αγώνα, είναι ριζωμένη στις καρδιές των λαών όλου του κόσμου.

Οι σκληρές μάχες του Κόκκινου Στρατού κράτησαν 1.418 μέρες και νύχτες. Η υπέρτατη θυσία του σοβιετικού λαού σ’ αυτό τον αγώνα μετράει, 9 κατά μέσο όρο νεκρούς κάθε λεπτό, 507 κάθε ώρα και 1.400 κάθε μέρα αγώνα. Αυτό το διαρκές προσκλητήριο νεκρών, αποτελεί μια ιστορική αμείλικτη αλήθεια – παρακαταθήκη. Μια κληρονομιά που στοιχειώνει την αέναη μεν, νομοτελειακά καταδικασμένη σε πλήρη αποτυχία δε, πρόθεση των «δεξιών», «αριστερών», σοσιαλδημοκρατών», πειθήνιων υπηρετών της ΕΕ, να συσχετίσουν τον εγκληματικό ναζισμό και φασισμό με τον κομμουνισμό.

Η ιστορική παρακαταθήκη των μηνυμάτων της αντιφασιστικής νίκης, θα ορθώνεται αταλάντευτα απέναντι στην αστική ιδεολογία, απέναντι σ’ αυτούς σπέρνουν στο λαό κάλπικα επιχειρήματα, που βομβαρδίζουν τη λαϊκή συνείδηση με την προπαγάνδα που κάθε φορά συμφέρει τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Όλος αυτός ο αστικός εσμός, ας έχει καλά στο μυαλό του ότι οι Κομμουνιστές δεν συνθηκολόγησαν ποτέ με τα «φίδια». Όπως στην εκατοντάχρονη ιστορία τους στάθηκαν ατρόμητοι απέναντι στους «Μεταξάδες», τους «μαυραγορίτες», τους «κουκουλοφόρους», τα «απριλιανά» χουντικά ανδρείκελα, τους «Λαγούς», τους «Καιάδες» και τους «Κασιδιαρέους» τσακίζοντάς τους, το ίδιο θα ξανακάνουν όποτε η αστική τάξη τους εμφανίζει.

Η 9η του Μάη, ας είναι το ιστορικό ορόσημο τιμής σ’ όσους αγωνίστηκαν κατά του ναζισμού – φασισμού. Ας μεταφέρει αδιάλειπτα, το μήνυμα των στοίχων του Φώντα Λάδη: «Τον Φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δε θα πεθάνει μόνος· τσάκισέ τον»!

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...