Δήλωση του προέδρου ΕΚ Λέσβου για την άφιξη του αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» στη Σούδα

Αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ US NAVY
200612-N-RU084-1110 ARABIAN SEA (June 12, 2020) The aircraft carrier USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) transits the Arabian Sea, June 12, 2020. Ike is deployed to the U.S. 5th Fleet area of operations in support of naval operations to ensure maritime stability and security in the Central Region, connecting the Mediterranean Sea and Pacific Ocean through the western Indian Ocean and three critical chokepoints to the free flow of global commerce. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 1st Class Aaron Bewkes/Released)

Σε δήλωση του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, Θοδωρής Ασλανίδης, σημειώνει για την άφιξη του αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» στη Σούδα:

Η παρουσία του Αμερικάνικου αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» στη Σούδα προμηνύει νέα δεινά για τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου αφού αποτελεί σοβαρή απειλή για την ειρήνη και της ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

H παρουσία αυτή, των μακελάρηδων των λαών, σηματοδοτεί την βαθύτερη και πιο ενεργή συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης της Ν.Δ αλλά και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων είναι τεράστιες αφού μετέτρεψαν την χώρα μας σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών παραχωρώντας τους απλόχερα γη, θάλασσα και ουρανό για να υλοποιούν τα επιθετικά – επεκτατικά τους σχέδια.

Είναι ανάγκη τώρα ο λαός να τους γυρίσει την πλάτη!

Οι εργαζόμενοι να εντείνουν τώρα τον αγώνα τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, ενάντια σε αυτούς που αιματοκυλίζουν και ξεριζώνουν τους λαούς δημιουργώντας τεράστια κύματα προσφυγιάς. Αυτοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες και μετανάστες είναι αυτοί που πυροδότησαν και εξαπέλυσαν τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, είναι αυτοί οι ίδιοι που συνεχίζουν και εγκλωβίζουν τους ξεριζωμένους λαούς στη χώρα μας.

Τώρα πρέπει να δυναμώσουμε την πάλη μας για να αποδεσμευτούμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να κλείσουν οι βάσεις θανάτου στη χώρα μας.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...