Δήλωση του Σταμάτη Φιλλιπή προέδρου των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Σάμου

EUROKINISSI

Το ALT.GR επικοινώνησε με τον Σταμάτη Φιλλιπή, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου και του ζήτησε να περιγράψει την κατάσταση με τον σεισμό στο νησί. Μας είπε συγκεκριμένα:

«Ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός. Δεν είχαμε ξαναζήσει τα τελευταία χρόνια τόσο ισχυρό σεισμό.

Εκτός όμως από το σεισμό αμέσως μετά είχαμε να αντιμετωπίσουμε το τσουνάμι όπου η θάλασσα ανέβηκε και κατέβηκε περίπου 10 φορές. Παρέσυρε οχήματα και ανθρώπους.

Επίσης προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στα καταστήματα της πόλης στο Βαθύ. Ακόμη στο Βαθύ της Σάμου, κατέρρευσαν παλιές κατοικίες, αλλά και πιο καινούργια κτίσματα όπου οι ρωγμές είναι εμφανείς στην τοιχοποιία τους.

Βεβαίως είχαμε πολλούς τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο το οποίο ήταν σε επιφυλακή όλο το προσωπικό και δυστυχώς είχαμε και τους θανάτους δύο μικρών παιδιών ενός 17χρονου και ενός 15χρονου.

Επίσης τραυματίστηκε και ένα μικρότερο παιδί 14 ετών με πολλαπλά τραύματα σοβαρά τραύματα και μεταφέρθηκε με C-130 σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να ενισχυθούν οι δομές υγείας, το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο με υγειονομικό προσωπικό.

Επίσης στο νησί πρέπει να έρθουν τεχνικά κλιμάκια που θα ενισχύσουν το Δήμο και την Περιφέρεια, όπου το προσωπικό είναι ελάχιστο, γιατί πρέπει από αύριο να ξεκινήσουν οι έλεγχοι σε κατοικίες, σχολεία και δημόσια κτίρια».

Δείτε ακόμα...