Δήλωση του Σταύρου Τάσσου για την άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου

Αεροπλανοφόρο "Αϊζενχάουερ"
Αεροπλανοφόρο “USS Dwight D. Eisenhower”

Τη στιγμή που οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μεταξύ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, με Ρωσία και Κίνα, με κύριο επίδικο τους ενεργειακούς πόρους και τους δρόμους μεταφοράς τους, στην περιοχή μας αλλά και παγκόσμια, η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, στην πορεία που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλα τα κόμματα του ευρωατλαντισμού, διευρύνει και βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους για την ειρήνη και τα λαϊκά συμφέροντα σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Μετατρέπει τη χώρα μας σε μια απέραντη ευρωατλαντική βάση και πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε μαγνήτη αντιποίνων. Παρουσιάζει την επιλογή της αυτή ως προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στο όνομα του ενιαίου επιχειρησιακού χώρου του Αιγαίου και της μη απομάκρυνσης της Τουρκίας από την ευρωατλαντική συμμαχία, ενθαρρύνουν την τουρκική επιθετικότητα και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, προωθούν τη συνεκμετάλλευση και ανοίγουν το δρόμο για τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο.

Τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους δολοφονικούς ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς υπηρετεί και η συμμετοχή της στις ασκήσεις – πρόβες πολέμου «Defender Εurope 2021» και «Dynamic Manta ’21», αλλά και η παρουσία της αμερικάνικης αρμάδας του θανάτου, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, που η παρουσία του μολύνει τα νερά του κόλπου της Σούδας, αλλά και όλης της ελληνικής επικράτειας.

Μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τον Χανιώτικο Λαό βροντοφωνάζουμε «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των Λαών» και απαιτούμε να  κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικαΝΑΤΟικες βάσεις. Την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Τη μη αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.    

Σταύρος ΤΑΣΣΟΣ, πρόεδρος ΕΕΔΥΕ

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...