Δήμαρχος Πατρέων: Κατεπείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

Μεγάλη κινητοποίηση δεκάδων φορέων της Πάτρας για την υπεράσπιση του Καραμαδάνειο Νοσοκομείου από τα αντιλαϊκά σχέδια της Κυβέρνησης της ΝΔ - 03/06/2022
Φώτο Αρχείου / Μεγάλη κινητοποίηση δεκάδων φορέων της Πάτρας για την υπεράσπιση του Καραμαδάνειο Νοσοκομείου από τα αντιλαϊκά σχέδια της Κυβέρνησης της ΝΔ – 03/06/2022

Κατεπείγουσα συνάντηση ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μ. Γκάγκα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σχετικά με το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Το περιεχόμενο της συνάντησης «αφορά στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς τα ήδη γνωστά προβλήματα στη λειτουργία του, για τα οποία πραγματοποιήθηκε και μεγάλη κινητοποίηση δεκάδων φορέων της πόλης μας, δεν έχουν επιλυθεί», όπως σημειώνει.

Συγκεκριμένα, «παραμένει ως άμεσο ζήτημα προς επίλυση, η πρόσληψη αναισθησιολόγων, με την εκ νέου προκήρυξη όλων των κενών θέσεων (αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 κενές οργανικές θέσεις)». 

Επιπλέον, ο Δήμαρχος στην επιστολή του θέτει ως κρίσιμο, «το θέμα της χρηματοδότησης για τη δημιουργία Τμήματος Μαγνητικού Τομογράφου. Χρειάζεται να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση προς την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. που έχει αναλάβει να κατασκευάσει το έργο, καθώς και να εκδοθεί η αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση ανάθεσης του έργου. Το θέμα είναι κατεπείγον, καθώς πρέπει να εξασφαλιστεί το κτίριο, στο οποίο θα στεγαστεί ο μαγνητικός τομογράφος, αλλιώς κινδυνεύει η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, που θα παρέχει το εν λόγω μηχάνημα.

Φυσικά, για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα, είναι αναγκαία η πρόσληψη ακτινοφυσικού και ακτινολόγου και πέραν αυτών, απαιτείται η προκήρυξη της πρόσληψης γιατρών για την κάλυψη όλων των αναγκών του Νοσοκομείου, που ως γνωστόν, καλύπτει όλη τη Δυτική Ελλάδα».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...