Διμέτωπη κριτική για το προσφυγικό από το ΚΙΝ.ΑΛ.

ΚΙΝΑΛ Φώφη Γενηματά
Φώτο αρχείου / Πηγή: EUROKINISSI

Το ΚΙΝ.ΑΛ ασκεί διμέτωπη κριτική για το προσφυγικό, προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Το Κίνημα Αλλαγής χαρακτηρίζει αλαζόνα τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί συνεχώς αρνείται να αναζητήσει εθνική γραμμή στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και του προσφυγικού. Ιδιαίτερα εστιάζειστην άρνησή του να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Χαρακτηριστικά σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος «το Κίνημα Αλλαγής, που πρώτο έθεσε το θέμα σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, δεν το έκανε ούτε από πολιτικό καπρίτσιο, ούτε αγνοεί ότι αυτό συνεπάγεται ανάληψη ευθυνών στον χειρισμό δύσκολων καταστάσεων».

Επισημαίνει πως «είναι πολιτική πατριωτική παράδοση αυτής της παράταξης που δεν μας επιτρέπει να βολευτούμε στην ακόμα και τεκμηριωμένη και εποικοδομητική κριτική. Την ώρα που η προκλητικότητα του Ερντογάν έχει γίνει επιθετικότητα, η συμβολή των εταίρων μας είναι από αναιμική έως ανόρεκτη, η ανάγκη ουσιαστικών και μεγάλων αλλαγών στη διαχείριση του προσφυγικού είναι τεράστια». Σημειώνει επίσης ότι «δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία. Η χάραξη επίσημης εθνικής γραμμής διαπραγμάτευσης έχει πια καταστεί εκ των πραγμάτων αναγκαία».

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, θύμισε την επιστολή που έστειλε η Φώφη Γεννηματά στον πρόεδρο της Βουλής για συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, ενώ τόνισε πως η πρόεδρος του κόμματος έχει θέσει τα θέματα και στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές».

Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα αντιγραφή των θέσεων του Κινήματος, χωρίς να κάνει αναφορά στην πηγή, όπως είναι η προσφιλής του συνήθεια. Επίσης το ΚΙΝ.ΑΛ αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να περηφανεύεται για την συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε επί των ημερών του, όμως τονίζει πως αυτή είναι η μητέρα όλων των κακών.

Επισημαίνει επίσης ότι «το πρόβλημα είναι μπροστά μας. Με μια χρηματοδότηση και με ίδιες συνθήκες, τα νησιά θα συνεχίσουν να μαζεύουν τις ροές προσφύγων και μεταναστών, οι διαδικασίες επιμερισμού προσφύγων θα μείνουν παγωμένες και η επιστροφή σχεδόν αδύνατη.Και το ερώτημα τίθεται αμείλικτο: Όταν κλείσουν τα φώτα θα μείνουμε με το πρόβλημα διογκωμένο και παγιωμένο;»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...