Δημήτρης Κουτσούμας: Οι εξοπλισμοί είναι πρωτίστως για το ΝΑΤΟ και όχι για την υπεράσπιση των συνόρων

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής
Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής – 15/12/2020 / Πηγή: Eurokinissi

Οι εξοπλισμοί είναι πρωτίστως για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες και όχι για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας με τον λαό να πληρώνει κάθε χρόνο 4 δισ. ευρώ στο ΝΑΤΟ που τροφοδοτεί την επιθετικότητα της Τουρκίας, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την αγορά των 18 γαλλικών αεροσκαφών «Rafale».

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και ότι αυτή η θέση ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες του λαού και είναι ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Σχολίασε πως η κυβέρνηση βρήκε χρόνο για να αποκτήσει «Rafale» που θα κοστίσουν πανάκριβα στο λαό, ενώ επί ένα χρόνο δεν βρήκε περισσότερα ΜΜΜ ούτε έκανε προσλήψεις υγειονομικών και εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη ο λαός.

Επιδίωξη της κυβέρνησης να βάλει νέους φραγμούς στη μόρφωση

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκίνησε την ομιλία του από τις κινητοποιήσεις στην Εκπαίδευση. Υπογράμμισε ότι έχουν δίκιο γονείς, εκπαιδευτικοί μαθητές και φοιτητές που κινητοποιούνται ενώ πρόσθεσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να βάλει νέους φραγμούς στη μόρφωση και να εντείνει την καταστολή στα Πανεπιστήμια και υπογράμμισε ότι οι σχεδιασμοί αυτοί θα μείνουν στα χαρτιά.

Θα μείνουν στα χαρτιά οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης να βάλει νέους φραγμούς στη μόρφωση και να εντείνει την καταστολή στα Πανεπιστήμια, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...