Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο ενωμένος λαός με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα

Κάλεσμα για ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη και διατήρηση της βουλευτικής έδρας και στη Φθιώτιδα απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στα χωριά Νέο Μοναστήρι και Περιβόλι Δομοκού, σήμερα Σάββατο.

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, συνόδευαν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, η Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας και υποψήφια βουλευτής Φθιώτιδας, ο Αντώνης Αλεξός, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και οι Χρήστος Νιάνιος και Θανάσης Καϊδατζής, δημοτικοί σύμβουλοι Δομοκού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ στο Νέο Μοναστήρι, πρώτο σταθμό της περιοδείας του, τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Δομοκού, Μπάμπης Λιόλιος.

Οι κάτοικοι των δύο χωριών υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου του Κόμματος, αναδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς του ΚΚΕ με τον λαό μιας κατεξοχήν αγροτικής περιοχής, που χρόνια τώρα πλήττεται από την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των κυβερνήσεων και σιγά σιγά ερημώνει.

Οι κάτοικοι,  στάθηκαν κυρίως στο κόστος της αγροτικής παραγωγής και της χαμηλής τιμής των προϊόντων τους, τονίζοντας πως τα χωριά της περιοχής ερημώνουν. Όταν το ΚΚΕ είναι πιο δυνατό, θα γίνει πιο δυνατός και ο ίδιος ο λαός, μέρα με τη μέρα. Παράλληλα, επισήμαναν ότι με fast track διαδικασίες, καλλιεργήσιμη και εύφορη γη μετατρέπεται σε φωτοβολταϊκά πάρκα και βουνά γεμίζουν ανεμογεννήτριες, την ώρα που οι αγρότες και κτηνοτρόφοι υποφέρουν κάτω από το ενεργειακό κόστος και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία για να βγάλουν μία άδεια για ποιμνιοστάσιο.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας αρχικά τις δύσκολες μέρες που έρχονται για τους εργαζόμενους και τον λαό, τόνισε την ανάγκη για ένα ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς οι δύσκολες εποχές – όπως μας υπόσχονταν κάποιοι – δεν έχουν περάσει. Θα έχουμε δυσκολίες μπροστά μας. Εδώ είμαστε, όλοι μαζί, ενωμένοι για να τις αντιμετωπίσουμε. Γιατί ο ενωμένος λαός, ο δυνατός λαός και με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, σημειώνοντας πως πρόκειται για «το νέο μνημόνιο, που ο Μητσοτάκης μας έλεγε ότι δεν είναι μνημόνιο, αλλά τελικά είναι υπερμνημόνιο», επισημαίνοντας ότι για να εκταμιευθούν τα δισεκατομμύρια που θα δοθούν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, θα πρέπει να περάσουν ως νόμο τα 350 προαπαιτούμενα, που πλήττουν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους επαγγελματίες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη φορολόγηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας προσδιόρισε ότι πίσω από τους ψεύτικους καβγάδες, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να κρύψουν ότι το 95% των φόρων πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα και το υπόλοιπο 5% μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες. «Φοροαπαλλαγές υπάρχουν για τους εφοπλιστές. Πενήντα φοροαπαλλαγές έχουν δώσει και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ πιο πριν στους εφοπλιστές, ενώ για τον λαό δεν υπάρχει φοροαπαλλαγή», σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι με τις αναφορές για φορολόγηση 5-7 επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα της Ενέργειας, που παρουσιάζουν υπερκέρδη, επιχειρούν να κρύψουν τις 150 συνολικά επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και παρουσίασαν αύξηση κερδών 300%, τόνισε τις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή για κατάργηση των έμμεσων φόρων, όπως ο ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ κ.ά., καθώς και για τη θέσπιση αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ για τους αγρότες.

Στάθηκε επίσης στο ζήτημα της Ενέργειας, την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων της «πράσινης» Ενέργειας και τα δισεκατομμύρια που δίνονται για την κερδοφορία τους. Επισήμανε ότι την ίδια ώρα ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ενεργειακή φτώχεια, ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση του ΚΚΕ για αξιοποίηση όλων των μορφών παραγωγής Ενέργειας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση της γεωθερμίας, σε μία περιοχή όπως η Φθιώτιδα, που διαθέτει αρκετές ιαματικές πηγές με γεωθερμικό πεδίο.

Στο πλαίσιο αυτό και επισημαίνοντας ότι ο νέος εκλογικός νόμος «που πρόκειται για έναν άδικο, ληστρικό, θα έλεγα εκλογικό νόμο», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, στερεί έδρες για να πάρει μπόνους το πρώτο κόμμα, απηύθυνε κάλεσμα για ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη, ώστε να διατηρήσει τη δύναμή του και την έδρα που κερδήθηκε στη Φθιώτιδα και να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης.

«Από αυτή τη σκοπιά λέμε ότι για να εμποδίσουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέους φόρους, νέα χαράτσια, για να αυξηθούν μισθοί και συντάξεις, για να γίνουν μία σειρά πράγματα που είναι απαραίτητα για τον ελληνικό λαό, για να αυξηθεί το εισόδημά του και να ζήσει καλύτερα, για να μπορεί να παράγει ο αγρότης και να έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα για να ζήσει την οικογένειά του, χρειάζεται να δυναμώσουμε μέσα στη Βουλή αυτή τη δύναμη, που εμείς πιστεύουμε και το έχουμε αποδείξει ότι είμαστε το ΚΚΕ αυτοί που μπορούμε να επιβάλουμε πράγματα, να κατακτήσουμε υπέρ των εργαζομένων λύσεις σε μία σειρά ζητήματα, φυσικά μαζί με τον αγώνα που πρέπει να κάνουμε», σημείωσε, κάνοντας αναφορά σε μία σειρά κατακτήσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε χώρους δουλειάς όπως στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.

Τόνισε επίσης ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει πραγματική λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70%.

«Όταν το ΚΚΕ είναι πιο δυνατό, θα γίνει πιο δυνατός και ο ίδιος ο λαός. Για αυτό σας καλούμε όσους ψήφισαν το ΚΚΕ εδώ στην επαρχία Δομοκού, στη Φθιώτιδα και όπου ψηφίζει ο καθένας, να το ξανακάνετε. Και όσοι δίστασαν, το σκέφτονταν και δεν το έκαναν στις προηγούμενες εκλογές, να το κάνουν τώρα. Να πουν ότι θα δώσω μία ψήφο στο ΚΚΕ για να έχω βουλευτή στη Φθιώτιδα, για να έχει περισσότερους βουλευτές, για να τους έχω δίπλα μου αύριο. Γιατί εμείς ξέρετε πως ό,τι υποσχόμαστε κοιτάζοντας στα μάτια το κάνουμε, δεν λέμε άλλα λόγια εδώ, άλλα λόγια στη Βουλή, άλλα λόγια στα γραφεία, άλλα λόγια στις διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Είμαστε καθαροί σε αυτά τα πράγματα, ντόμπροι και σταράτοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...