Δημήτρης Βλάχος: Δήλωση για την ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αντιπυρική περίοδο

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Σάμο. Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής με επίγειες και εναέριες δυνάμεις, Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Σάμο. Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής με επίγειες και εναέριες δυνάμεις, Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Στην πρόσφατη ανακοίνωσή του ΚΚΕ για την αντιπυρική περίοδο, αναδεικνύονται πλήρως οι μεγάλες ευθύνες που υπάρχουν για τις  καταστροφές στα δάση και στο περιβάλλον, στις περιουσίες των συμπολιτών μας, καθώς και οι επιπτώσεις που έχουν όλα αυτά και για εμάς τους πυροσβέστες. 

Με την ανακοίνωση αναδεικνύονται οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που με τις πολιτικές που εφαρμόζουν αφήνουν απροστάτευτα τα δάση, τις δασικές εκτάσεις και τις ευαίσθητες από άποψη πυροπροστασίας περιοχές της πατρίδας μας. Ευθύνες που αποκαλύπτονται χρόνο με τον χρόνο όλο και πιο έντονα:

  • Με την εγκατάλειψη της πρόληψης των πυρκαγιών και την έλλειψη ολοκληρωμένης προστασίας των δασών και του περιβάλλοντος. 
  • Την διατήρηση και διεύρυνση του αντιδασικού νομοθετικού πλαισίου που δίνει κίνητρα στους εμπρηστές για την εκμετάλλευση, την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της καμένης γης από διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Την συνεχή αποδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος με την διόγκωση των μεγάλων ελλείψεων που έχει σε προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές, που οδηγούν και στην διόγκωση των προβλημάτων των πυροσβεστών, τις άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε και την συνεχή απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ανάδειξη των προβλημάτων παρουσιάζεται στη σωστή βάση και με αντικειμενική προσέγγιση, γιατί τα μέλη του ΚΚΕ γνωρίζουν πολύ καλά τα ζητήματα αυτά:

  • Από τις περιοδείες που έχουν πραγματοποιήσει σε όλες τις υπηρεσίες της χώρας, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τους πυροσβέστες και λαμβάνοντας γνώση από πρώτο χέρι για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν.
  • Από τις ανακοινώσεις – καταγγελίες των συνδικαλιστών του Πυροσβεστικού Σώματος που αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν και αποδυναμώνουν συνεχώς την υπηρεσία μας και την Πολιτική Προστασία.

Για τους λόγους αυτούς, έχοντας πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και κυρίως των αιτιών που τα δημιουργούν, το ΚΚΕ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες παρεμβάσεις και ερωτήσεις στη Βουλή για τα προβλήματα των πυροσβεστών και για όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία της χώρας.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ δείχνει τον δρόμο για να δοθούν λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα, με τον αγώνα που πρέπει να δώσουμε και εμείς οι πυροσβέστες μαζί με τον λαό για να διεκδικήσουμε:  

  • Να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες της επιστήμης που υπάρχουν σήμερα και που μπορούν να εξασφαλίσουν την επαρκή προστασία του περιβάλλοντος, των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους, των υποδομών της πατρίδας μας. 
  • Να κατακτήσουμε τα δίκαια αιτήματα που έχουμε και να κατοχυρώσουμε όλα αυτά που δικαιούμαστε για να μπορούμε να προστατεύσουμε την ζωή μας και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας.

Δημήτρης Βλάχος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου με την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών

Δείτε ακόμα...