Δημοκρατία, όπως μόνο αυτοί ξέρουν

Φανταροι
Πηγή: Eurokinissi

Μόνο ασφάλεια δεν εμπνέουν οι εικόνες από την επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε φοιτητές μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και ας ήταν ένα από τα κύρια επιχειρήματα της κυβέρνησης στην προεκλογική της εκστρατεία πριν τις τελευταίες εκλογές στη χώρα. Είναι ολοφάνερο ότι εγκληματίες στα μάτια της κυβέρνησης είναι αυτοί οι οποίοι αγωνίζονται, διεκδικούν και αντιδρούν στην αντιδραστική πολιτική. Η άγρια κρατική καταστολή που χρησιμοποιείται απέναντι σε φοιτητές που παλεύουν για ανοιχτές σχολές δεν μπορεί παρά να μας δείξει ότι ξεκάθαρος στόχος του νέου νομοσχεδίου είναι αυτός ακριβώς που δείχνουν και οι εικόνες από το ΑΠΘ, η προσπάθεια επιβολής σιωπητηρίου, το οργανωμένο κίνημα των φοιτητών, η τρομοκρατία όσων παλεύουν για το δικαίωμα στη μόρφωση.

Συνηθισμένοι είμαστε όλοι από αυτές τις τακτικές, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και την σημερινή της ΝΔ, με την προσπάθεια καταστολής απέναντι σε μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και συνταξιούχους, συνηθισμένοι όμως και στα “παπαγαλάκια” τα οποία προωθούν το νομοσχέδιο ως καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας. Ποιος αλήθεια θα τους πιστέψει μετά τις τελευταίες εικόνες; Ποιος “άθελά” του θα πιστέψει ότι τα γκλοπ δεν στρέφονται απέναντι σε φοιτητές αλλά σε εγκληματίες;

Οι στρατιώτες, βλέποντας τις εξελίξεις, ξέρουμε καλά ότι τα γκλοπ θα στραφούν απέναντί μας μετά το τέλος της θητείας μας. Το ξέραμε και πριν την επίθεση σε συναδέλφους μας. Ξέραμε ότι όταν ξαναγυρίσουμε στις σχολές μας θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καταστολή και την τρομοκρατία των ΜΑΤ και της κυβέρνησης. Ξέραμε ότι απλόχερα θα δίνονταν 30 εκατομμύρια για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, την ίδια στιγμή που ο μισθός του φαντάρου είναι 8,70€!!!

Να γνωρίζει λοιπόν η κυβέρνηση ότι εμείς οι στρατιώτες παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αγανακτούμε με αυτήν και την πολιτική της. Όπως αγανακτούν και οι χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν μπροστά από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για τους συλληφθέντες φοιτητές.

Στρατιώτης στον Λαγό Έβρου

Δείτε ακόμα...