Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών: Έμπρακτη αλληλεγγύη και διεκδίκηση για να ξανασταθούν οι πυρόπληκτοι στα πόδια τους

Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών

Την ανάγκη για τη συγκρότηση Επιτροπής αλληλεγγύης με το σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με αφορμή τις τραγικές στιγμές που ζει ο λαός και οι εργαζόμενοι σε διάφορες περιοχές της χώρας από τις πυρκαγιές που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, τις λαϊκές περιουσίες, που απειλούν ανθρώπινες ζωές. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως: «Η έμπρακτη αλληλεγγύη και διεκδίκηση, για να μη μείνει κανένας μόνος, για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, για την απαραίτητη κρατική στήριξη προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Εκφράζουμε έμπρακτα την αμέριστη συμπαράσταση και την αγωνία μας για τους κατοίκους όλων των πυρόπληκτων περιοχών. Ήδη συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα έχουν πάρει πρωτοβουλία και συμμετέχουν στο κάλεσμα για την έκφραση αλληλεγγύης προς του πληγέντες.

Καλούμε τώρα έκτακτα τη Διοίκηση του Σωματείου μας να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας ώστε και το δικό μας σωματείο να μπει ενεργά στη μάχη και μαζί με τα υπόλοιπα εργατικά συνδικάτα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συνεπειών των μεγάλων καταστροφών, να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να καταγραψουμε τι ανάγκες υπάρχουν σε υλικά ακόμα και πιθανή ανάγκη εύρεσης προσωρινού καταλύματος.

Τώρα να μαζευτούν είδη πρώτης ανάγκης (νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ) .

Η οργή μας είναι μεγάλη.

Καμία αυταπάτη, καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Βρίσκουμε το κουράγιο, στεκόμαστε στα πόδια μας, οργανωνόμαστε και διεκδικούμε στο πλευρό των πυρόπληκτων, προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Η οργάνωση του αγώνα η επιβίωση μας».

Δείτε ακόμα...