Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών: Καλλιτεχνικό δρώμενο στο Θησείο την Κυριακή 22 Μάη

#artattack: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών και σπουδαστές δραματικών σχολών στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Πολιτισμού και την αυριανή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, οι εκλεγμένοι με τη «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών», παίρνουν την πρωτοβουλία για μια δράση-παρέμβαση στις εξελίξεις, που απασχολούν το τελευταίο διάστημα: Οργανώνουν την Κυριακή 22 Μάη, στις 21.00, δρώμενο στο Θησείο, στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί. «Τραγουδάμε και στέλνουμε το δικό μας μήνυμα εναντίωσης στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν», λένε χαρακτηριστικά. 

Όπως σημειώνουν στο κάλεσμά τους: «Από τη μια η “νέα κανονικότητα”, που θέλουν να μας επιβάλλουν στην εργασία μας και από την άλλη ο εγκληματικός πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη, με θύματα τους λαούς,προκειμένου να μοιραστεί από την αρχή ο κόσμος, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, τα κέρδη τους. Η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο που διεξάγεται βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή μας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι καλλιτέχνες έχουν πάρει θέση απέναντι στον πόλεμο, με δράσεις και πρωτοβουλιές, συστρατευόμενοι με το κείμενο υπογραφών του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Δυστυχώς σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η διοίκηση του σωματείου μας, όχι μόνο απομονώνεται από το γενικό αίσθημα των καλλιτεχνών, αλλά και στηρίζει το ΝΑΤΟϊκό και Ευρωενωσιακό αφήγημα περί δημοκρατικού κόσμου, ξεχνώντας τις σφαγές των χιλιάδων λαών που έχουν υποφέρει από τις ΝΑΤΟϊκες επεμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια».

Για πληροφορίες και για συμμετοχές καλλιτεχνικό δρώμενο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 697 834 6179.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...