Δήμος Πάτρας: Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ φόρεσε όψιμα τον μανδύα του φιλεργατικού

Φωτό αρχείου: Ο δήμρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στο πλευρό συμβασιούχων οκταμηνιτών σε κινητοποίησή τους για το δικαίωμα στη δουλειά

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ώρα Πατρών» στο Δημοτικό Συμβούλιο δια του επικεφαλής της κ. Ρώρου, φορώντας όψιμα τον μανδύα του φιλεργατικού και βγάζοντας «λάδι» την κυβέρνηση της ΝΔ που υλοποιεί το αντεργατικό πλαίσιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να συζητηθεί το αίτημα 33 οκταμηνιτών συμβασιούχων, που απασχολήθηκαν στο Δήμο μέσα στο 2018 και να επανέλθουν με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

«Γνωρίζουν πολύ καλά» τονίζει η δημοτική αρχή Πάτρας «πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στις 11/12/2019 είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, η οποία συζητήθηκε και απορρίφθηκε στις 16/12/2019. Στη συνέχεια, κατέθεσαν ξανά αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η οποία συζητήθηκε και απορρίφθηκε στις 7/2/2020.

Εκμεταλλεύονται την αγωνία των εργαζομένων για την επιβίωσή τους και προσπαθούν να τους στρέψουν ενάντια στη Δημοτική Αρχή –που είναι ο μόνος σύμμαχός τους- ισχυριζόμενοι ψευδώς, ότι “μπορεί να τους μονιμοποιήσει και δεν το κάνει”!

Βγάζουν “λάδι” την κυβέρνηση της ΝΔ και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, που έχει ψηφίσει και υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ανακυκλώνει την ανεργία, με προγράμματα μερικών μηνών.

Το σύστημα που υπηρετούν γεννά φτώχεια και ανεργία. Οι κυβερνήσεις χθες του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα της ΝΔ δεν δέχτηκαν κανένα από το αιτήματα που έχουν κατατεθεί από την Δημοτική Αρχή και τους εργαζόμενους, σε όλους τους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών, οι οποίοι έδιναν και δίνουν “καρμπόν” την ίδια απάντηση: “Με την παρέλευση του 8μήνου, οι «ωφελούμενοι» απολύονται”, όπως άλλωστε είχε απαντήσει και η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, σε αντιπροσωπεία εργαζόμενων της κοινωφελούς εργασίας. Ας μην τα ξεχνάει αυτά ο κύριος Ρώρος και οι σύντροφοί του.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με τα εργατικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο, να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις για να καλυφθούν, στο σύνολό τους, οι ανάγκες στο Δήμο.

O Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ενημέρωσε το Σώμα ότι το θέμα της ανεργίας και των συμβασιούχων στα οκτάμηνα του ΟΑΕΔ θα συζητηθεί, συνολικά και ολοκληρωμένα, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...