Δήμος Πάτρας: Με συγκέντρωση στην Αθήνα διεκδίκησε έκτακτη χρηματοδότηση για τους συμβασιούχους

Με μαζική και μαχητική συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση για τους συμβασιούχους της Πάτρας που διοργάνωσε η δημοτική αρχή, διεκδικώντας έκτακτη χρηματοδότηση για τους συμβασιούχους.

«Με εμάς δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα», τόνισε ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πάτρας, μιλώντας στη συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και ότι την Πέμπτη 28 Ιούλη αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή τροπολογία με τα αιτήματά τους, με τα οποία συμφωνούν όλα τα κόμματα της Βουλής πλην της ΝΔ.

Ο Κ. Πελετίδης κατήγγειλε τον απροκάλυπτο εμπαιγμό που εισέπραξαν από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς ενώ υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Γ. Γεραπετρίτη, υπουργό Επικρατείας, προκειμένου να θέσουν το υπόμνημα με τα δίκαια αιτήματά τους, ο τελευταίος αρνήθηκε να τους συναντήσει επικαλούμενος το πρόγραμμά του. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν, η κοροϊδία συνεχίστηκε καθώς δεν έγινε συνάντηση ούτε με τον Στέλιο Πέτσα, υφυπουργό Εσωτερικών στο Μ. Μαξίμου όπου γινόταν η συγκέντρωση, με τον υφυπουργό να ζητά να μεταβούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα ο Κ. Πελετίδης, καυτηρίασε την απουσία των βουλευτών Αχαΐας της ΝΔ από την σημερινή κινητοποίηση, σημειώνοντας ότι στα δύσκολα λιποτακτούν.

Με πανό και συνθήματα και αγωνιστικό παλμό εκατοντάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι, δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι σωματείων και λαϊκών φορέων και δημότες της Πάτρας, διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας τα δίκαια αιτήματά τους, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Στην κινητοποίηση, επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου Πάτρας, ήταν ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πάτρας.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο Γιάννης Τασιουλας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου η κινητοποίηση έφτασε με λεωφορεία που αναχώρησαν το πρωί από την Πάτρα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...