Δήμος Πατρέων: Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκμεταλλεύονται τον πόνο των ανέργων και απαλλάσσουν την κυβέρνηση από τις ευθύνες της

Φωτό αρχείου: Ο Κ. Πελετίδης στα Δικαστήρια στο πλευρό των συμβασιούχων μέσω Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ

«Οι δημοτικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ με τους “δορυφόρους” τους, εκμεταλλεύονται τον πόνο των ανέργων, προσπαθώντας, μάταια, να τους στρέψουν κατά της αγωνιστικής Δημοτικής Αρχής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων, μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη το βράδυ για το θέμα των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας, μέσω των οκταμήνων του ΟΑΕΔ και την απόφαση που πήραν αυτές οι παρατάξεις.

«Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα 8μηνα προγράμματα “κοινωφελούς εργασίας” γνωρίζουν, από την ίδια τους την πείρα, ποιος αγωνίζεται με συνέπεια και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, ποιος στάθηκε στο πλευρό τους, στις κινητοποιήσεις τους στην Πάτρα και στην Αθήνα, για τετράμηνη παράταση του προγράμματος και την ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις» επισημαίνει ο Δήμος καιπροσθέτει:

«Γνωρίζουν επίσης ποιοι απουσίαζαν από τις διεκδικήσεις τους και στρέφονταν κατά της Δημοτικής Αρχής που αγωνίζονταν ενάντια στην ανεργία, για σταθερή δουλειά, για όλους, με δικαιώματα.

Τελικά αυτό που ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο βγάζει “λάδι” την κυβέρνηση της ΝΔ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες κατάργησαν το 8ωρο και τη σταθερή απασχόληση και νομοθέτησαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανακύκλωση της ανεργίας με τα 8μηνα και τη διακοπή πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Απαλλάσσουν την κυβέρνηση και το κράτος από την ευθύνη τους να στελεχώσουν τους Δήμους με μόνιμο προσωπικό και να χρηματοδοτήσουν πλήρως τους μισθούς και την ασφάλιση των εργαζομένων, φορτώνοντας αυτή την ευθύνη στο Δήμο ώστε οι δημότες να “πληρώσουν το μάρμαρο”, όπως ορίζει η κυβερνητική πολιτική.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει, με την ίδια συνέπεια και αγωνιστικότητα, να υπερασπίζεται τον Πατραϊκό λαό και να διεκδικεί μόνιμες θέσεις εργασίας στο Δήμο».

Η πρόταση της δημοτικής αρχής

Η πρόταση όπως κατατέθηκε από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των 218 εργαζομένων κοινωφελούς προγράμματος 2020-2021 είναι η εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλήρη κάλυψη των αναγκών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Στο οκτάμηνο της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, το οποίο έληξε, να επανέλθουν για 4 μήνες και να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας.

Τα νέα προγράμματα να είναι διάρκειας 12 μηνών. Οι εργαζόμενοι να έχουν, με τη λήξη του προγράμματος, επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλους.

Μισθός σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα.

Για την ικανοποίηση του αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου, να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση διεκδίκησης, έξω από το Πρωθυπουργικό Γραφείο και όπου αλλού χρειαστεί».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...