Δημόσια δωρεάν υγεία, τεστ και μαζικούς εμβολιασμούς για τους στρατευμένους

Από παλαιότερη ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία
Από παλαιότερη ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία / Πηγή: Eurokinissi

Παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες των στελεχών και των γιατρών του ΚΕΥΠ να μας ενημερώσουν για τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19 εμφανίστηκαν δυο κρούσματα με αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα δύο διμοιρίες. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ το σημείωμα κατάταξης επισήμαινε ότι όλοι οι νεοσύλλεκτοι πρέπει να έχουν κάνει μοριακό, αρκετοί συνάδελφοι εμφανίστηκαν είτε με rapid test είτε χωρίς, τους επιτράπηκε η είσοδος και όσοι δεν είχαν κάνει υποβλήθηκαν επί τόπου σε rapid test κατά την είσοδο στο στρατόπεδο. Όσοι παρουσιαστήκαμε την Δευτέρα 17/5 υποβληθήκαμε σε rapid test το πρωί του Σαββάτου 22/5, όπου βρέθηκαν και τα δυο κρούσματα. Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει ένα πράγμα: 

Τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν έχει φροντίσει ώστε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ να μπορούν να κάνουν μοριακά τέστ, πολλοί συνάδελφοι από την επαρχία ήταν αναγκασμένοι να πληρώσουν μόνοι τους το μοριακό test και προφανώς αυτό ήταν ανέφικτο από την πλειοψηφία των συναδέλφων. Αντιθέτως στελεχώνει όλα τα ιδιωτικά με τις υποδομές που λείπουν από τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς ακόμα αρνείται να τις επιτάξει . Η καθυστέρηση την εμβολιασμών για τους φαντάρους καθιστά πολύ δύσκολη την θητεία μας διότι αν βρεθεί κρούσμα αναγκάζεται ολόκληρη η διμοιρία να μπει σε καραντίνα για 10 ημέρες, με αποτέλεσμα όσοι θέλουμε να υπηρετήσουμε στη Κύπρο να καθυστερούμε να ταξιδέψουμε, να μην εκπαιδευόμαστε όπως πρέπει και η θητεία μας να είναι μια μονότονη διαδικασία. 

Είναι τώρα αναγκαίο να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας, να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες για δημόσια δωρεάν υγεία, για μαζικούς εμβολιασμούς, για επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ. 

Π. Μ
ΚΕΥΠ ΛΑΜΙΑΣ

Δείτε ακόμα...