Ο «χακί συνδικαλισμός» και το… στρατιωτικό γραφείο του Υπουργού Άμυνας

ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Του Νίκου Παπαναστάση*

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, εν ενεργεία αξιωματικός και ταυτόχρονα συνδικαλιστής που υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κάνοντας χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έκανε προεκλογική καμπάνια υπέρ του βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου, υποψήφιου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. 

Αν αληθεύει αυτό το γεγονός, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχα γεγονότα του παρελθόντος, που συζητήθηκαν ευρύτατα στα στρατόπεδα, για παρεμβάσεις προς στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπορευόμενες απ’ το Στρατιωτικό Γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Διεκπεραιωτές αυτών των παρεμβάσεων, φέρεται να είναι υπηρετούντες σ’ αυτό στρατιωτικοί συνδικαλιστές, που θέτοντας εκβιαστικά διλλήματα σε εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, «ρύθμιζαν» τη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων συνδικαλιστικών Ενώσεων Στρατιωτικών στην Κεντρική Ελλάδα και όχι μόνο.

Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι βαρύτατες, γιατί ανέχεται το γεγονός παρά το ότι ο χώρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων βοά, για την ύπαρξη μιας συνδικαλιστικής «κλίκας», που δρώντας στο στενό πυρήνα του επιτελείου του, ξεδιάντροπα «τάζει» ή και «απειλεί» στελέχη, εκβιάζοντας την υποστήριξή τους για συγκεκριμένη συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Το ΚΚΕ, στήριζε, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει, το δικαίωμα του συνδικαλισμού των στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενός συνδικαλισμού όμως, που θα εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των στρατιωτικών κι όχι «αλλότριες» επιδιώξεις, θεωρώντας αυτόν, ως κύριο μέσο ανάδειξης της πληθώρας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά και ως μοχλό πίεσης για την επίλυσή τους.

Η κυβερνητική πολύπλευρη προσπάθεια χειραγώγησής του, πέρα απ’ το ότι προσβάλει την αξιοπρέπεια των ίδιων των στελεχών, σαμποτάρει μεθοδευμένα την ανάπτυξη, τη μαζικότητα και εν τέλει την αποτελεσματικότητα του αγώνα τους, που αποσκοπεί στη βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης συνολικά των στρατιωτικών και των οικογενειών τους.

Τα στελέχη και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, και γνώση έχουν και κρίση, για να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να σταθούν απέναντι σε κάθε πρόσωπο, φορέα ή θεσμό, που αντιμάχεται τον αγώνα τους για καλύτερες μέρες, υψώνοντας απροσπέλαστο τοίχο ανάσχεσης σε πισωγυρίσματα στις κατακτήσεις τους.

*Νίκος Παπαναστάσης, Βουλευτής του ΚΚΕ και Συνταγματάρχης (ΕΔ) ε.α.

Δείτε ακόμα...