«Διονύσιος Σολωμός»: Πανικός και ουρλιαχτά από μαθητές

Το Επιβατηγό - Οχηματαγωγό, «Διονύσιος Σολωμός», της ZANTE FERRIES-ANMEZ ενώ δένει στο λιμάνι του Πειραιά
Φώτο Αρχείου / Το Επιβατηγό – Οχηματαγωγό, «Διονύσιος Σολωμός», της ZANTE FERRIES-ANMEZ ενώ δένει στο λιμάνι του Πειραιά

Σκηνές πανικού επικράτησαν την ώρα του ατυχήματος στο πλοίο που μετέφερε δεκάδες μαθητές που πήγαιναν σχολική εκδρομή από τη Σαντορίνη στην Ίο. Οι μαθητές περίμεναν να δέσει και να αποβιβαστούν μαζί με τους άλλους επιβάτες. Πολλοί από αυτούς στέκονταν στην κυλιόμενη σκάλα που ήταν σταματημένη όταν ξαφνικά τέθηκε σε λειτουργία.

Στο νοσοκομείο μια μαθήτρια

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο, που παρουσίασε ο Alpha στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, επικράτησε πανικός. Οι μαθητές άρχισαν πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον με συνέπεια να τραυματιστούν έξι παιδιά. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό μια 14χρονη μαθήτρια χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ίου, από εκπαιδευτικούς Γυμνασίου σχολείου της Θήρας που πραγματοποιούσε ημερήσια εκδρομή από την Θήρα στην Ίο, για περιστατικό ελαφρών τραυματισμών έξι μαθητών επιβαινόντων εντός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα.

Συγκεκριμένα, οι τραυματισμοί των έξι μαθητών προκλήθηκαν από πτώση στις κυλιόμενες σκάλες κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ίου, ενώ μία 14χρονη εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και εξήλθε αυθημερόν. Οι μαθητές, μετά το πέρας της εκδρομής τους στην Ίο, επιβιβάστηκαν σε έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Θήρα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου.

Ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρεία ZANTE FERRIES-ANMEZ

Τη λύπη της για το χθεσινό ατύχημα με 6 ελαφρά τραυματίες μαθητές, που σημειώθηκε κατά την αποβίβασή τους στις κυλιόμενες σκάλες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ», εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η πλοιοκτήτρια εταιρεία ZANTE FERRIES-ANMEZ.

Το συμβάν σημειώθηκε στη διάρκεια σχολικής εκδρομής από τη Σαντορίνη στην Ίο.

Η εταιρεία ZANTE FERRIES-ANMEZ αναφέρει ότι σχετικά με το συμβάν διενεργεί εσωτερικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ επισημαίνει ότι σε ό,τι αφορά την κατάσταση των κυλιομένων ηλεκτρικών κλιμάκων του πλοίου αυτές είναι σε κανονική λειτουργία μετά από επιθεώρησή τους, από εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

«Ίσως ο μεγάλος συνωστισμός στο κλιμακοστάσιο του πλοίου, σχεδόν του συνόλου των μαθητών, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη κινητικότητα που χαρακτηρίζει τους νέους αυτής της ηλικίας, είχε αποτέλεσμα την αδυναμία της επιτήρησης τόσο εκ μέρους των συνοδών τους όσον και εκ μέρους των μελών του πληρώματος, που ματαίως προσπαθούσαν να επιβάλουν την ομαλή αποβίβασή τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας μιας μαθήτριας που μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού η εταιρεία επισημαίνει ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις από τον ιατρό ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και μπορεί να συνεχίσει κανονικά την εκδρομή της.

Δείτε ακόμα...