Διώρυγα του Σουέζ: Πλοίο μπλόκαρε ξανά την κίνηση

Το πλοίο μεταφορά κοντέινερ Coral Crystal μπλόκαρε για λίγες ώρες τη Διώρυγα του Σουέζ - 10/9/2021 / Η κίνηση αποκαταστάθηκε σύντομα
Το πλοίο μεταφορά κοντέινερ Coral Crystal μπλόκαρε για λίγες ώρες τη Διώρυγα του Σουέζ – 10/9/2021 / Η κίνηση αποκαταστάθηκε σύντομα / Πηγή: TWITTER

Πλοίο μπλόκαρε ξανά την κίνηση στη Διώρυγα του Σουέζ. Το θέμα αντιμετωπίστηκε και η κίνηση αποκαταστάθηκε σύμφωνα με την ενημέρωση των τοπικών αρχών

Νέο πρόβλημα, το δεύτερο μέσα σε ένα χρόνο, παρουσιάστηκε σήμερα στη Διώρυγα του Σουέζ, όταν ένα πλοίο μεταφοράς κοντέινερ μπλοκάρε την κυκλοφορία, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αρχή διαχείρισης της Διώρυγας.

Η ενημέρωση έκανε γνωστό πως το πλοίο προσάραξε στο 54ο χιλιόμετρο της Διώρυγας, με συνέπεια τέσσερα άλλα πλοία που ταξίδευαν από το λιμάνι Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου να έχουν ακινητοποιηθεί.

Η Αρχή ανέφερε πως κινητοποιήθηκαν άμεσα οι κατάλληλες ομάδες, προσπαθώντας να μετακινήσουν το πλοίο και να ελευθερώσουν την κίνηση.

Πηγή τόνισε ότι υπήρξε ένα «μικρό» ζήτημα στη Διώρυγα το οποίο έχει λυθεί. Το Sky News Arabia ανέφερε λίγο αργότερα ότι το σκάφος είχε μετακινηθεί με επιτυχία και το κανάλι ήταν και πάλι «καθαρό».

Τα σημερινά νέα έρχονται έξι μήνες μετά το μπλοκάρισμα του καναλιού από το πλοίο Evergiven, μήκους 400 μέτρων, αποκλείοντας την κίνηση για σχεδόν μία εβδομάδα.

Πηγή: Sky News Arabia, limenikanea.gr

Δείτε ακόμα...