Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Δράμα: 25 θετικά κρούσματα

Γενικό Νοσοκομείο Δράμας
Φώτο Αρχείου / Γενικό Νοσοκομείο Δράμας / Πηγή: Facebook

Μετά την προχθεσινή ιχνηλάτηση καταγράφηκαν 25 θετικά κρούσματα covid -19 στη Δομή Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ Δράμας σε πρόσφυγες και εργαζόμενους.

Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση του ΚΚΕ στη Δράμα τονίζει την επιτακτική ανάγκη να παρθούν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης τόσο στο πεδίο της ουσιαστικής φροντίδας όσων νοσούν όσο και του περιορισμού – ελέγχου της διασποράς .

Η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας, με εκατοντάδες ανθρώπους να συνωστίζονται εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, αποδεικνύεται επικίνδυνη τόσο για πρόσφυγες και εργαζόμενους, όσο και συνολικά για τη δημόσια υγεία.

Με ημίμετρα, παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων, δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση. Η συχνή διενέργεια ράπιντ τεστ, που είναι απαραίτητη, εντοπίζει τα θετικά κρούσματα όμως δε λύνει το πρόβλημα της αντιμετώπισης της διασποράς και της φροντίδας των νοσούντων.

Είναι απαραίτητη η άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για να προστατευτεί η υγεία προσφύγων και μεταναστών αλλά και των εργαζομένων. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η υποστελεχωμένη υπηρεσία Υγείας που υπάρχει στη δομή, με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό.

Δείτε ακόμα...