Ο Κ. Δραγώτης, Διευθυντής ΕΣΥ ΜΕΘ Γ. Ν. Πατρών για την έξαρση των κρουσμάτων

Από παλιότερη συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός
Φώτο Αρχείου / Από παλιότερη συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός / Πηγή: ΟΕΝΓΕ

Στην Αχαΐα και κυρίως στο Γ.Ν. Πατρών υπήρξε τις τελευταίες ημέρες έξαρση κρουσμάτων της νέας πανδημίας, αν και δε είναι η μοναδική περιοχή που ο κορονοϊός έδειξε την επιθετικότητά του όταν υποτιμάται και γίνεται εργαλείο κυβερνητικής προπαγάνδας.

Το διάστημα που με υπομονή και οικονομική επιβάρυνση έδωσε ο λαός μας μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας (ενώ ήταν γνωστή η επέλαση νέων) η κυβέρνηση δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούσαν οι υγειονομικοί και ο λαός.

Το κίνημα των υγειονομικών αλλά και ανεξάρτητοι επιστήμονες διεκδικούσαν εφαρμογή μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της επέκτασης της πανδημίας με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΕΣΥ και κυρίως των ΜΕΘ.

Αύξηση των διαγνωστικών test. Προληπτική ιχνηλάτηση με συνεχή επιτήρηση ευαίσθητων δομών ( νοσοκομεία, γηροκομεία, στρατόπεδα, σχολεία κλπ).

Αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς με ρύθμιση των ωραρίων εργασίας. Οργάνωση της εκπαίδευσης με αποσυμφόρηση των αιθουσών και ενίσχυση του διδακτικού προσωπικού.

Οργάνωση με αυστηρούς ελέγχους κυρίως του εισαγόμενου τουρισμού.

Η πολίτικη των τελευταίων κυβερνήσεων στην Υγεία συνεχίζεται. Σπασμωδικές ενισχύσεις του ΕΣΥ με πρόσληψη μη μόνιμης εργασιακής σχέσης νοσηλευτών, εντατικοποίηση των ιατρών των ΜΕΘ λόγω αύξησης κλινών χωρίς νέες προσλήψεις, άρνηση ένταξης στα ΒΑΕ, με καθηλωμένους μισθούς και συνεχιζόμενη φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Τα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακευτικών κολοσσών καθόρισαν και την παγκόσμια εμβολιαστική πολιτική με κύριο γνώμονα το κέρδος.

Πρέπει ακόμα και αυτή την ώρα, σεβόμενοι τα επιστημονικά πρωτόκολλα προστασίας, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, χωρίς να σωπαίνουμε μπροστά σ΄αυτούς που με τις πολιτικές επιλογές τους μας έφεραν σ΄ αυτό το σημείο.

Κώστας Δραγώτης
Διευθυντής ΕΣΥ ΜΕΘ Γ. Ν. Πατρών

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...