ΔΣ Super League: Επικυρώθηκε η βαθμολογία των θέσεων 1-6, μη αποδεκτή η αναδιάρθρωση

SUPER LEAGUE Μπάλα ποδοσφαίρου
Πηγή: Eurokinissi

Σημαντικότατες αποφάσεις λήφθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League τη Δευτέρα (27/7). Αρχικά, πέρασε ομόφωνα η επικύρωση των θέσεων 1-6 της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Ενώ, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε και η μη αποδοχή ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης εν όψει της επόμενης σεζόν.

Για το πρώτο σκέλος καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισαν, από τη μία, οι εκκρεμούσες δικαστικές αποφάσεις, δηλαδή η επανεκδίκαση από την Επιτροπή Εφέσεων της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας μεταξύ των ΠΑΟΚ και Ξάνθης αλλά και η υπόθεση της «συμμορίας», όπου υπάρχει εισήγηση για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου. Από την άλλη, το ότι πρέπει να δηλωθούν άμεσα στην UEFA το ποιες ομάδες θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα συμμετέχει οριστικά στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League ως 2ος στη βαθμολογία. Όσο για την επικύρωση της βαθμολογίας των θέσεων 7-14 (αφορά βασικά την Ξάνθη και τον Πανιώνιο, οι οποίοι τερμάτισαν στην προτελευταία και τελευταία θέση, αντίστοιχα), αυτή μετατέθηκε για επόμενη συνεδρίαση.

Ταυτόχρονα, η Super League με ψήφους 13-1 (ο Πανιώνιος μειοψήφησε) στάθηκε απέναντι στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης της Λίγκας με αύξηση των ομάδων από 14 σε 16 ή ακόμα και 18 για τη νέα σεζόν. Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωσή που εξέδωσε η διοργανώτρια Αρχή τονίστηκε ότι σε περίπτωση που η ΕΠΟ δεν συμπλεύσει μαζί της και αποφασίσει υπέρ της αναδιάρθρωσης στη συνεδρίαση που θα κάνει τη Δευτέρα (27/7), τότε το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 δεν πρόκειται να ξεκινήσει.

Τέλος, στο ΔΣ αποφασίστηκε ομόφωνα να συσταθεί επιτροπή (αποτελούμενη μεταξύ άλλων από θεσμικούς εκπροσώπους του Ολυμπιακού, του ΟΦΗ, του Ατρομήτου και της Λάρισας), η οποία θα προετοιμάσει αναλυτικό πρωτόκολλο για την επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες με τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Super League:

«Ομόφωνα επικυρώθηκαν η βαθμολογία για τις θέσεις 1 έως 6 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, καθώς και οι βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Κ15, Κ17 και Κ19 της Super League. Η βαθμολογία για τις θέσεις 7 έως 14 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, θα επικυρωθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League.

Ομόφωνα αποφασίστηκε όπως συσταθεί επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρo Δ.Σ. της Super League και θεσμικούς εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος Αθ., ΟΦΗ, Ολυμπιακός, για την προετοιμασία αναλυτικού πρωτοκόλλου επιστροφής φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων της Super League, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά και τη διατύπωση συγκεκριμένων μέτρων ουσιαστικής στήριξης του Ποδοσφαίρου από τις επιπτώσεις της πανδημίας, προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να μην τροποποιήσει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος αγων. περιόδου 2019-2020, να αντιταχθεί στην αναδιάρθρωση και να εμμείνει στη διοργάνωση του Πρωταθλήματος με 14 ομάδες, κατά πιστή τήρηση της Προκήρυξης. Σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση της Super League δε γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Super League αγων. περιόδου 2020-2021 και δε θα καταθέσει Προκήρυξη.

Επελέγη η εταιρεία InStat ως ανάδοχος για τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων για προπονητικούς σκοπούς.

Εγκρίθηκε η σύμβαση ανταποδοτικής χορηγίας με την εταιρεία INTERWETTEN.

Επελέγη η εταιρεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ για την ασφάλιση ποδοσφαιριστών, αγωνιστικών περιόδων 2020-21 και 2021-22».

A.M.

Δείτε ακόμα...