Δυναμική κινητοποίηση φοιτητών: Θα ακυρώσουν για μία ακόμη φορά τα σχέδια καταστολής!

Μήνυμα καταδίκης των νέων σχεδίων καταστολής των φοιτητών και των Συλλόγων τους έστειλαν με μαζική και δυναμική κινητοποίηση το μεσημέρι της Πέμπτης Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην ΑΣΟΕΕ, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική» στα ΔΣ των ΦΣ της Αθήνας δήλωσαν τη στήριξη στους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που ήρθαν αντιμέτωποι με τη στοχευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να εντείνει την καταστολή και την τρομοκρατία.

Κατήγγειλαν επίσης το γεγονός πως την ώρα που η σήψη και δυσωδία του «Πανεπιστημίου-επιχείρηση» ξεχειλίζει από παντού, ακόμη και με καθηγητές που φέρονται να εμπλέκονται σε σοβαρές ποινικές και άλλες άθλιες υποθέσεις και εξακολουθούν να διδάσκουν, την ώρα που το υπουργείο Παιδείας αγνοεί τα δίκαια αιτήματά τους για μέτρα προστασίας της υγείας και διεξαγωγής της εξεταστικής, η κυβέρνηση επιταχύνει το αυταρχικό μέτρο της «πανεπιστημιακής αστυνομίας» και ετοιμάζεται να φέρει νέο νόμο-πλαίσιο που έχει στο στόχαστρο τις μορφωτικές ανάγκες και τις διεκδικήσεις τους!

Στη συνέχεια οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Στην κεφαλή της πορείας ήταν το πανό του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΟΕΕ με σύνθημα «Καμία σκέψη για Αστυνομία στην ΑΣΟΕΕ – Όχι στη συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...