«Δυναμώνουμε το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους»

19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ

Με σύνθημα «Δυναμώνουμε την ΕΕΔΥΕ, το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ», σήμερα, ξεκινούν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ, στον Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος», στη Νίκαια.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ είναι:

  • Οι διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις, η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, το βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η οργάνωση της πάλης της ΕΕΔΥΕ, του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος
  • Ο απολογισμός δράσης του Εθνικού Συμβουλίου και ο προγραμματισμός μέχρι το 20ο Συνέδριο
  • Ανάδειξη νέου Εθνικού Συμβουλίου και Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Με αφορμή το Συνέδριο, η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ επισημαίνει τα εξής:

«Στην πορεία προς το Συνέδριο στο επίκεντρο του σχεδιασμού και της δράσης της ΕΕΔΥΕ και των κατά τόπους Επιτροπών Ειρήνης μπαίνει η συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Η οργάνωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που ανανεώνεται στις 14 Οκτώβρη, αλλά και την ελληνογαλλική συμφωνία, την αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, κάνοντας ένα πλατύ άνοιγμα για την ενημέρωση των εργαζομένων, οργανώνοντας πολύμορφες κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις.

Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην αποκάλυψη των σχεδιασμών και των ευθυνών της αστικής τάξης, της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από το προηγούμενο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ αναδείχτηκαν μια σειρά από πολύτιμα συμπεράσματα που προέκυψαν από την πλούσια δράση που αναπτύχθηκε, φανερώνοντας τις αντικειμενικές δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε στο επόμενο διάστημα να αναπτυχθεί και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκουμε οι προσυνεδριακές συσκέψεις των Επιτροπών Ειρήνης σε όλη τη χώρα, να λάβουν τον χαρακτήρα του μαζικού ανοίγματος σε αγωνίστριες και αγωνιστές με τους οποίους συναντηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, αλλά να φτάσουμε και σε νέους εργαζόμενους, ανέργους, γυναίκες, νεολαία, που ανησυχούν για τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις, που προβληματίζονται από το βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Με μαχητικότητα και αισιοδοξία, μέσα από μια ζωντανή και ουσιαστική προσυνεδριακή δουλειά, σε συνδυασμό με μια σειρά από αγωνιστικές πρωτοβουλίες στη βάση των εξελίξεων διαθέτουμε τις δυνάμεις μας για να προετοιμάσουμε καλά το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, να δημιουργήσουμε όρους για την ενίσχυση της δράσης στο επόμενο διάστημα, να δυναμώσουν οι Επιτροπές Ειρήνης, συνολικά η ΕΕΔΥΕ».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...