Δύο Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τα πυρά του στρατού του Αζερμπαϊτζάν σε μεθοριακή περιοχή

Δύο Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε από τα πυρά του στρατού του Αζερμπαϊτζάν σε περιοχή της μεθορίου μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, ένα ακόμη θερμό επεισόδιο ανάμεσα στο Γερεβάν και το Μπακού.

«Υπάρχουν δύο νεκροί στη μάχη και ένας τραυματίας μετά τα πυρά του στρατού του Αζερμπαϊτζάν εναντίον αρμένικων προκεχωρημένων φυλακίων κοντά στο Σοτκ», στη νοτιοανατολική Αρμενία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Το υπουργείο επεσήμανε εξάλλου ότι θα κάνει «αργότερα ανακοίνωση» σχετικά με τους νεκρούς στρατιώτες καθώς «και για την κατάσταση της υγείας του τραυματία».

Το Αζερμπαϊτζάν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η Αρμενία χρησιμοποίησε drones για να πλήξει θέσεις στην επαρχία Καλμπαζάρ, με αποτέλεσμα να τραυματίσει δύο Αζέρους στρατιώτες, και πρόσθεσε ότι προχώρησε σε «αντίποινα».

Η επαρχία Σοτκ, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, βρίσκεται στη νοτιοανατολική Αρμενία, στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δυνάμεων των δύο χωρών είναι συχνές. Στις 28 Ιουνίου τέσσερις Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στον διαφιλονικούμενο θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ. Το Γερεβάν κατηγορεί το Μπακού από τον Δεκέμβριο ότι εμποδίζει τον ανεφοδιασμό του θύλακα αποκλείοντας τη μόνη χερσαίο οδό πρόσβασης σε αυτόν, τον διάδρομο Λατσίν, και ότι προκαλεί ελλείψεις και «ανθρωπιστική κρίση».

Το Μπακού απαντά ότι εγκατέστησε οδόφραγμα στην είσοδο του δρόμου για λόγους ασφαλείας και τονίζει ότι οι μεταφορές μπορούν να συνεχιστούν ανεμπόδιστα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Δείτε ακόμα...