Δυτική Όχθη: Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο μαχητή σε έφοδο

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σήμερα έναν Παλαιστίνιο στη διάρκεια εφόδου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, εν μέσω προσπαθειών για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης της βίας.

Ανακοίνωση της ισραηλινής συνοριακής αστυνομίας αναφέρει ότι η μυστική μονάδα της συμμετείχε σε έφοδο νωρίς σήμερα το πρωί για τη σύλληψη ενός Παλαιστινίου υπόπτου για ανάμειξη σε πολλές ένοπλες επιθέσεις.

Σύμφωνα με τη συνοριακή αστυνομία, οι δυνάμεις περικύκλωσαν την κατοικία όπου βρισκόταν ο άνδρας και άνοιξαν πυρ εναντίον του όταν εκείνος στόχευσε με όπλο τους αστυνομικούς.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο 25χρονος Αμίρ Αμπού Καντιτζέχ πυροβολήθηκε στο κεφάλι στην πόλη Τουλκαρέμ.

Μια νέα οργάνωση που συστάθηκε για να αντιμετωπίσει την ισραηλινή κατοχή και αυτοαποκαλείται “Η Ταξιαρχία της Τουλκαρέμ” ανακοίνωσε ότι ο Αμπού Καντιτζέχ ήταν ένας εκ των ιδρυτών της και χαρακτήρισε “δολοφονία” τον θάνατό του.

Την Κυριακή Ισραηλινοί και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν για την αποκλιμάκωση της βίας σε συνάντησή τους με την παρουσία αμερικανικών, αιγυπτιακών και ιορδανικών αντιπροσωπειών στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Κατά τον περασμένο χρόνο ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν πάνω από 250 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη περιλαμβανομένων μαχητών και αμάχων. Περισσότεροι από 40 Ισραηλινοί και τρεις Ουκρανοί έχασαν τη ζωή τους σε παλαιστινιακές επιθέσεις κατά την ίδια περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...