Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη από τον Ισραηλινό Στρατό
Φώτο Αρχείου / Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη από τον Ισραηλινό Στρατό / Πηγή: WAFA

Νεκρός από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών, έπεσε ένας Παλαιστίνιος στην πόλη Μπέιτ Ντούκου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο 42χρονοςΝταούντ Μάχμουντ Χαλίλ Ραγιάν, δέχτηκε πραγματική σφαίρα στην καρδιά, κατά την διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιούνταν στην πόλη, στη μνήμη του Χαμπάς Ραγιάν, του Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε χθες Τετάρτη από τις ισραηλινές δυνάμεις αφού έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε σημείο ελέγχου.

Έπειτα από μια σειρά αιματηρών αντιισραηλινών επιθέσεων την άνοιξη ο ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 2.000 επιδρομές στη Δυτική Όχθη, κυρίως στη Τζενίν και τη Ναμπλούς. Στις επιχειρήσεις αυτές ξεσπούν συχνά επεισόδια μεταξύ του στρατού και Παλαιστινίων και μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 120 άνθρωποι από την παλαιστινιακή πλευρά, ο βαρύτερος απολογισμός εδώ και επτά χρόνια.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες ότι αίρουν τον αποκλεισμό που έχουν επιβάλει εδώ και τρεις εβδομάδες στη Ναμπλούς. Έπειτα από μια αποτίμηση της κατάστασης στη Δυτική Όχθη «αποφασίστηκε ότι θα αρθεί ο γενικός αποκλεισμός που έχει επιβληθεί στις εισόδους και τις εξόδους από τη Ναμπλούς», επεσήμανε ο ισραηλινός στρατός.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δείτε ακόμα...