ΕΑΚΠ: Άμεση επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των πυροσβεστών της Π.Υ. Α/Λ Σκιάθου

Πυροσβέστες
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Με επιστολή προς τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη η ΕΑΚΠ ζητά την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν πολλοί πυροσβέστες που υπηρετούν στην Π.Υ. Α/Λ Σκιάθου αλλά και στις Π.Υ. Αερολιμένων που εδρεύουν σε άλλα νησιά υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος. Όπως αναφέρεται στην επιστολή οι ιδιοκτήτες των κατοικιών που έχουν νοικιάσει οι πυροσβέστες τους ζητάνε να τα ξενοικιάσουν προκειμένου να τα αξιοποιήσουν για την τουριστική περίοδο.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Θέμα: «Άμεση επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των πυροσβεστών της Π.Υ. Α/Λ Σκιάθου »

Κύριε Υπουργέ

Για μια ακόμη φορά σας επισημαίνουμε το οξύ πρόβλημα διαμονής που αντιμετωπίζουν συνάδελφοί μας που μετατέθηκαν και υπηρετούν στις Π.Υ. Αερολιμένων που εδρεύουν σε νησιά υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος. Πληροφορηθήκαμε ότι και οι πυροσβέστες που υπηρετούν στην Π.Υ. Α/Λ Σκιάθου αντιμετωπίζουν (όπως και άλλοι συνάδελφοί μας) σοβαρά προβλήματα με την στέγασή τους.

Συγκεκριμένα, αρκετοί από τους συναδέλφους που υπηρετούν στην εν λόγω υπηρεσία λόγω του υψηλού κόστους των ενοικίων αναγκάστηκαν να διαμένουν εντός αυτής. Με την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας τους ζητήθηκε να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας που μέχρι εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιούσαν για τη διαμονή τους. Σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με νέο ξεσπίτωμα αφού οι ιδιώτες των κατοικιών που νοίκιασαν το προηγούμενο διάστημα τους ζητάνε να ξενοικιάσουν τα καταλύματα προκειμένου να τα αξιοποιήσουν για την νέα τουριστική περίοδο που ξεκινά.

Κύριε Υπουργέ

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας για την άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα στέγασης που προκύπτει για το προσωπικό που υπηρετεί στην Π.Υ. Α/Λ Σκιάθου και τούτο γιατί το συγκεκριμένο νησί, συγκαταλέγεται σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς με αποτέλεσμα την εξαιρετική δυσκολία στην εξεύρεση αξιοπρεπών χώρων για τη διαμονή των υπηρετούντων στην παραπάνω υπηρεσία.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε:

  • Άμεσα να εξασφαλιστεί η φιλοξενία των συναδέλφων σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις, ξενοδοχειακά καταλύματα κ.λ.π.
  • Να μεριμνήσει η πολιτεία για την οριστική λύση των στεγαστικών προβλημάτων για όλους τους πυροσβέστες που μετατίθενται στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...