ΕΑΚΠ: Δίνουμε το παρόν στις κινητοποιήσεις στην ΔΕΘ

ΕΑΚΠ ΔΕΘ

Μαχητικά – Δυναμικά – Αγωνιστικά, δίνουμε το παρόν στις κινητοποιήσεις στην Δ.Ε.Θ., με το πανό και το πλαίσιο πάλης της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) σημειώνει η παράταξη καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους πυροσβέστες.

Αναφέρει στην ανακοίνωση της:

“Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Για άλλη μια χρονιά η Ομοσπονδία μας σας καλεί στην ένστολη κινητοποίηση στη Δ.Ε.Θ. ξέχωρα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα!

Είναι μια τακτική που συμβάλει στον διαχωρισμό της ενότητας όλων των εργαζόμενων με το πρόσχημα της διαφορετικότητας από τους άλλους εργαζόμενους! Βέβαια αυτήν τη διαφορετικότητα την νιώσαμε φέτος πολύ πιο έντονα στο πετσί μας, αφού ακόμα και αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε συνθήκες μεσαιωνικών κάτεργων! Για τέτοια διαφορετικότητα μιλάμε!

Παρά τις παραπάνω μεθοδεύσεις, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας καλεί όλους να πάρετε μέρος στην ένστολη κινητοποίηση που συνδιοργανώνει η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. την Παρασκευή 8/9/2023, μαζί με το πανό και το διεκδικητικό πλαίσιο της παράταξής μας εκφράζοντας την διαμαρτυρία μας και την αντίθεσή μας για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης η οποία αφορά και εμάς τους πυροσβέστες, το Π.Σ. και τις οικογένειές μας αλλά και να καταγγείλουμε την συνειδητή και συμβιβασμένη στάση της Ομοσπονδίας καθώς και του συνόλου των πρωτοβάθμιων Ενώσεων για την, κυριολεκτικά, απεμπόληση της προάσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας!

Επίσης σας καλεί όλους να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το οποίο διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα την επόμενη μέρα Σάββατο 9  Σεπτέμβρη  2023,  ώρα 17:30, στην πλατεία της Χ.Α.Ν.Θ. της Θεσσαλονίκης.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Για άλλη μια χρονιά δίνουμε τη μάχη κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες με μία σειρά σοβαρών εργασιακών ζητημάτων να παραμένουν άλυτα, όπως η μισθολογική στασιμότητα, η απλήρωτη υπερεργασία, οι συνεχόμενες μεταθέσεις και μετακινήσεις, η εργασιακή ανασφάλεια χιλιάδων συμβασιούχων, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, η μη αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως βάρη, επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Για άλλη μια χρονιά λόγω της σημαντικής υποστελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος που αγγίζει το 30%, γίναμε μάρτυρες της εργασιακής εξουθένωσης, των τραυματισμών ακόμα και το θάνατο συναδέλφου από τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα ο ελληνικός λαός νιώθει όλο και περισσότερο αβοήθητος και παρατημένος στην τύχη του θρηνώντας νεκρούς, κατεστραμμένες περιουσίες και εκατομμύρια απανθρακωμένων δασικών εκτάσεων. Ωστόσο, βιώνει την ασφυκτική κρατική παρουσία που με τις πιο βίαιες μεθόδους θα του πάρει το σπίτι, που δεν έτυχε να κάψουν οι φλόγες, για χρηματικά ποσά που φαντάζουν πραγματικά γελοία μπροστά στις σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ που γίνονται μέσω των κρατικών επιχορηγήσεων, προμηθειών και απευθείας αναθέσεων προς όφελος των επιχειρηματικών κολοσσών.

Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι πλέον εδώ και θα έχει συνέχεια. Αυτό φανερώνει το νέο νομοσχέδιο που έχει δοθεί προς δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο εργασίας. Ενσωματώνοντας πολιτικές σχεδιασμένες και ψηφισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει στην καθιέρωση συνθηκών υπερεργασίας, που οι πυροσβέστες ήδη βιώνουμε, σε πλατιές μάζες εργαζομένων καθιστώντας έτσι «κανονικότητα» για όλη την κοινωνία.

Η Ε.Α.Κ.Π. έχοντας την εμπειρία σχεδόν 25 ετών έγκαιρα προνόησε και προειδοποίησε για την ανάγκη αγωνιστικής ετοιμότητας και δράσης από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (βλ. www.eakp.gr από 8/5/2023) και κατά το 25ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. καταθέτοντας το ανάλογο διεκδικητικό πλαίσιο (βλ. www.eakp.gr από 11/6/2023). Λόγω της απόρριψής του και της συνειδητής αδράνειας των συνδικαλιστικών ηγεσιών στο Π.Σ. κανένα από τα διαχρονικά και δίκαια αιτήματα δεν ικανοποιήθηκε. Παραμένουμε λοιπόν πιστοί στις αρχές μας και καλούμε για άλλη μια φορά σε αγώνα απαιτώντας:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών (εποχικών, Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων).

Σημαντική αύξηση των εισακτέων δοκίμων πυροσβεστών στην Πυροσβεστική Ακαδημία μέσω των πανελληνίων εξετάσεων με σταδιακή κλιμάκωση πενταετίας για την πλήρη κάλυψη όλων των οργανικών κενών.

  • Κατάργηση του νόμου 4662/2020 (κανονισμός μεταθέσεων, επιφυλακές κ.α.) και όλων των συναφών νομοθετημάτων, που υποβάθμισαν ακόμα περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία της χώρας.
  • Ένταξη του επαγγέλματος μας στα Βαρέα, Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και οικονομικά μας δικαιώματα.
  • Πλήρη εφαρμογή των θεσμοθετημένων, αλλά και των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας. Θεσμοθέτηση του Π.Δ. για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στα επιχειρησιακά συμβάντα.
  • Οικονομική αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και την εργασία κατά την διάρκεια  Κυριακών και Αργιών, όπως ισχύει για όλους τους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους, καθώς και εφάπαξ αποζημίωση όλων των οφειλόμενων ρεπό σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία. “
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...