ΕΑΚΠ: Καλεί στην κινητοποίηση της Δευτέρας στο υπ. Εσωτερικών ενάντια στην ΠΝΠ για το ΕΚΑΒ

ΕΚΑΒ
Πηγή: Eurokinissi

Απαιτώντας «να πάρει πίσω η κυβέρνηση την εγκληματική ΠΝΠ για το ΕΚΑΒ», η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του κλάδου αύριο Δευτέρα 10 Ιούλη στις 9 π.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών (Β. Σοφίας).

Στην κινητοποίηση της Δευτέρας καλεί και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ).

Απαιτεί η κυβέρνηση να στελεχώσει τώρα πλήρως το Ε.Κ.Α.Β. με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα! Αποκλειστικά σύγχρονη, αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό! Ενίσχυση και οργάνωση των δομών της πυροπροστασίας και της πολιτικής προστασίας της χώρας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους!

Αναφερόμενη στην «Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) με την οποία πυροσβέστες, στρατιωτικοί και υπάλληλοι Ο.Τ.Α. θα αναλάβουν να «μπαλώσουν» τα χιλιάδες κενά του Ε.Κ.Α.Β.» σημειώνει πως «η εξέλιξη αυτή είναι σίγουρο ότι θέτει σε αμφισβήτηση την ασφαλή και έγκαιρη διακομιδή ασθενών αφού με εκπαίδευση λίγων ωρών θα δώσουν αρμοδιότητες “Διασώστη – Πληρώματος Ασθενοφόρου” κάτι για το οποίο σύμφωνα με την απόφαση αριθμ. Γ6α/Γ.Π. 6693/2021 (ΦΕΚ 805/Β/1-3-2021) απαιτείται εκπαίδευση πέντε (5) εξαμήνων επιπέδου ΙΕΚ. Αυτή άλλωστε είναι και η διάρκεια σπουδών που εφαρμόζει το ΙΕΚ του Ε.Κ.Α.Β. σήμερα».

Προσθέτει πως «μπροστά σε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών μας οργάνων αποδεικνύονται για άλλη μια φορά όχι απλά κατώτερες των περιστάσεων αλλά αρωγοί στην εφαρμογή μιας άκρως επικίνδυνης πολιτικής επιλογής!»

Δείτε ακόμα...