ΕΑΚΠ: Κάλεσμα στήριξης του αγωνιστικού ψηφοδελτίου στις εκλογές για το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων

ΕΑΚΠ-logo

Σε κάλεσμα της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) καλεί όλους τους πυροσβέστες να στηρίξουν το αγωνιστικό της ψηφοδέλτιο στην ψηφοφορία του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων. Πιο αναλυτικά αναφέρει:

«Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με αφορμή την έναρξη της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των αιρετών μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων, σας καλεί να στηρίξετε το αγωνιστικό μας ψηφοδέλτιο και να συμβάλετε μαζικά στην προσπάθεια της παράταξης να υπερασπιστεί την αξιοκρατία και τον αγώνα για ένα δικαιότερο κανονισμό μεταθέσεων.

 Αυτή την περίοδο όμως συνάδελφοι, ζητούν την ψήφο σας και όλοι αυτοί, μηδενός εξαιρουμένου, που έβαλαν πλάτη στην κυβέρνηση να περάσει την κατάργηση του αμετάθετου και το διαρκές και εφ όρου ζωής πλέον ξεσπίτωμα χιλιάδων πυροσβεστών. 

Όλοι αυτοί που μοιράστηκαν τους ρόλους στο σκηνικό των εργασιακών ανατροπών που επιχειρούσε η κυβέρνηση με τον νόμο 4662/2020 και έτσι οι μεν με την ανοχή και την σιωπή τους και οι δε με τα χειροκροτήματα τους, διευκόλυναν να καταργηθεί χωρίς « τουφεκιά » η τελευταία από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις που μας είχε απομείνει ως παρακαταθήκη μίας άλλης εποχής. Της εποχής όπου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν διαλαλούσαν μέσω  του facebook την αγωνιστικότητα τους, αλλά την επιβεβαίωναν καθημερινά με την δράση τους μέσα από συνεχής και αποτελεσματικούς αγώνες!!     

Όλοι αυτοί όπου όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο δεν πρότειναν ή δεν απαίτησαν οποιαδήποτε θετική αλλαγή σε σχέση με τον κανονισμό μεταθέσεων, αλλά έβαζαν πάντα εμπόδια στις προτάσεις μας για διεκδίκηση ενός αξιοκρατικού κανονισμού που θα εξασφαλίζει τόσο τις ανάγκες των υπαλλήλων όσο και τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Ζητούν με περίσσιο θράσος την στήριξή σας αυτοί που μέσα από τη θητεία τους στα υπηρεσιακά συμβούλια δεν στήριξαν κανένα συνάδελφο που αδικήθηκε και δεν ενημέρωσαν ποτέ για τα πεπραγμένα των συνεδριάσεων.

Συνάδελφοι θα κληθούμε σε λίγες μέρες να επιλέξουμε αν θα μας εκπροσωπήσουν στο υπηρεσιακό συμβούλιο είτε αυτοί που φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εργασιακό μας περιβάλλον με μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις, επιφυλακές, απλήρωτη υπερεργασία κ.λπ. Είτε οι αγωνιστές εκπρόσωποι της Ε.Α.Κ.Π. που μέσα από την συνεχή ανάδειξη των καθημερινών μας προβλημάτων και την αγωνιστική διεκδίκηση, έγινε πραγματικότητα ο κανονισμός μεταθέσεων και κανονισμός προσλήψεων στο Π.Σ. με το Π.Δ. 170/96 και αποτέλεσε την μοναδική παράταξη που αποδεδειγμένα έφερε θετικά αποτελέσματα για τους συναδέλφους κατά την τετραετή θητεία της στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων την περίοδο 2010 – 2014 αφού:

  • Υπήρχε συνεχής ενημέρωση για όλα τα θέματα σχετικά με τις αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που απασχολούσαν τους συνάδελφους.
  • Γίνονταν παρεμβάσεις όταν προέκυπτε άδικη μεταχείριση συναδέλφων και πετύχαινε σε πλείστες περιπτώσεις την θετική έκβαση για την επίλυση των προβλημάτων τους, που αφορούσαν είτε αποσπάσεις είτε μεταθέσεις.
  • Απαίτησε και επέβαλε να κρατούνται πλήρη πρακτικά για κάθε απόφαση και για κάθε τοποθέτηση μελών του Συμβουλίου και αξιοποίησε την αναγραφή των πρακτικών για την υπεράσπιση συναδέλφων που δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους.
  • Υπερασπίστηκε με θετική έκβαση συναδέλφους που αδικούνταν από αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
  • Προέβαινε σε καταγγελία για κάθε παραβίαση και καταστρατήγηση σε βάρος των εργασιακών μας δικαιωμάτων με ευθύνη της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, καλώντας ταυτόχρονα σε άμεση κινητοποίηση τα συνδικαλιστικά μας όργανα.
  • Πρότεινε ένα δίκαιο σύστημα υλοποίησης των τακτικών μεταθέσεων που έδινε άμεσες λύσεις, εξαλείφοντας τις αδικίες των παρελθόντων ετών. Η συγκεκριμένη πρότασή μας που απορρίφθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αποκαθιστούσε όλους τους συναδέλφους που βρισκόταν μακριά από την πόλη συμφερόντων τους, με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων που δεν πραγματοποίησαν τις απαιτούμενες προσλήψεις για την κάλυψη των πραγματικών κενών θέσεων του μόνιμου προσωπικού, αλλά και εξαιτίας της χρόνιας αναξιοκρατικής εφαρμογής των διατάξεων του Κανονισμού.

Πέραν αυτών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το καθεστώς των μεταθέσεων:

  • Προβήκαμε με δική μας πρωτοβουλία στην κωδικοποίηση όλων των διατάξεων του Κανονισμού Μεταθέσεων για να είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για κάθε συνάδελφο, μέσα από την δημόσια ανάρτηση του στο site της Ε.Α.Κ.Π.
  • Απαντούσαμε σε δεκάδες ερωτήσεις συνάδελφων για προβλήματα και απορίες σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού Μεταθέσεων, με δημόσια ανάρτηση στο site της παράταξης.
  • Συντάξαμε και καταθέσαμε σε όλα τα αρμόδια κυβερνητικά και υπηρεσιακά όργανα ολοκληρωμένη πρόταση για αξιοκρατικό κανονισμό μεταθέσεων, παίρνοντας υπόψη τόσο τις υπηρεσιακές ανάγκες όσο και τις οικογενειακές ή οικονομικές ανάγκες των συναδέλφων.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, η Ε.Α.Κ.Π. χρόνια τώρα έχει δώσει εξετάσεις για την αξιοπιστία και την αγωνιστικότητα της .

Εξετάσεις έχουν δώσει όμως και όλοι οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, άσχετα με το τι όνομα επιλέγουν κάθε φορά να πλασάρονται για να καμουφλάρουν το                   « αμαρτωλό » τους συνδικαλιστικό παρελθόν, όχι μόνο για την αξιοπιστία τους, αλλά κυρίως για την αφοσίωση και την στήριξη τους στις εκάστοτε κυβερνητικές αντεργατικές πολιτικές.

Σας καλούμε να πάρετε σοβαρά υπόψη όλα όσα  βιώνεται καθημερινά ως εργαζόμενοι και με γνώμονα την υπεράσπιση των εργασιακών σας δικαιωμάτων να ενισχύσετε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Κ.Π. ώστε να αποκτήσουμε ξανά οι πυροσβέστες πραγματική φωνή στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων.»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...