ΕΑΚΠ Δυτικής Μακεδονίας: Λήψη μέτρων για την προστασία των πυροσβεστών της Δυτικής Μακεδονίας από τον COVID-19

Πυροσβεστικό Όχημα

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) με επιστολή της προς τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη ζητά να παρθούν μέτρα για την προστασία των πυροσβεστών της Δυτικής Μακεδονίας από τον COVID-19.

Όπως αναφέρει η ΕΑΚΠ, «διαπιστώσαμε ότι σε πολλές υπηρεσίες και κλιμάκια τις Περιφέρειας μας, δεν έχουν χορηγηθεί σε επαρκή ποσότητα στο προσωπικό ιατρικές μάσκες, γάντια, γυαλιά, αντισηπτικά διαλύματα, δεν παρέχεται η ανάλογη καθαριότητα, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και τα μετρά πρόληψης στους εργασιακούς χώρους του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας στην εργασία»

Οι υπάλληλοι για άλλη μια φορά βάζουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν από μόνοι τους τα απαραίτητα που είναι δυσεύρετα αυτήν την εποχή

ΕΑΚΠ ΔυτικήςΜακεδονίας

«Ένα συλλογικό πρόβλημα σαν και αυτό» τονίζεται στην επιστολή «δεν πρέπει να εναποτίθεται στην ατομική ευθύνη του καθενός ή να επαφίεται στις δημόσιες σχέσεις των υπηρεσιών για να προμηθευτούν τα απαραίτητα υλικά με οποιονδήποτε τρόπο, καλύπτοντας ένα μικρό μέρους των ελλείψεων, από δωρεές ιδιωτών, επιχειρηματιών, Δημάρχων ή Περιφερειαρχών». Ενώ συνεχίζει «Η αντιμετώπιση πρέπει να γίνεται με κεντρικό συντονισμό από τα αρμόδια όργανα με την καθοδήγηση των σχετικών επιστημονικών φορέων»

Τέλος, ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού ώστε να εξασφαλιστεί η καθημερινή καθαριότητα σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Αλλά και να εξασφαλιστεί η χορήγηση των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας στους πυροσβέστες για όσο διαρκέσει η πανδημία.

Δείτε ακόμα...