ΕΑΚΠ: Οργή και Θλίψη για το νέο χαμό αθώων ψυχών ανοιχτά της Πύλου

EUROKINISSI

Οργή και Θλίψη για τον νέο χαμό αθώων ψυχών ανοιχτά της ΠύλουΣυμπαράσταση και Αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους Καταδίκη στις πολιτικές που οδηγούν σε πολέμους και δημιουργούν πρόσφυγες και δυστυχισμένους, τονίζει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) για την τραγωδία με το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοικτά της Πύλου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η Ε.Α.Κ.Π. εκφράζει τη θλίψη και την οργή της για το νέο έγκλημα που συντελέστηκε ανοιχτά της Πύλου και στοίχισε τη ζωή σε ίσως και εκατοντάδες ανθρώπους. Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με αυτό που προσπαθούν να μας επιβάλουν ως καθημερινή ρουτίνα, δηλαδή οι παγκοσμίου φήμης ελληνικές θάλασσες να μετατραπούν σε απέραντο νεκροταφείο.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η συλλογική υποκρισία της δήθεν πολιτισμένης και δημοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα από τη ΝΑΤΟική συμμαχία καταστρέφει χώρες όπως η Λιβύη για να διασφαλίσει κι άλλο κέρδος στους επιχειρηματίες της από την εκμετάλλευση των πλουτο-παραγωγικών πηγών. Έπειτα μέσω της FRONTEX επιτηρεί το θάνατο όσων άθλιων δεν θέρισε το δρεπάνι του πολέμου για να εξασφαλίσει κι άλλος κέρδος από την εκμετάλλευση ανθρώπων.

Για τους πυροσβέστες τέτοια περιστατικά μας αγγίζουν και πρέπει να μας αγγίζουν σε υπερθετικό βαθμό. Όχι μόνο διότι είμαστε επιχειρησιακός βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας. Όχι μόνο επειδή μέσα από το νόμο 4662/2020 προβλέπονται απόρρητα κονδύλια για να χρηματοδοτηθεί κι άλλο η ΝΑΤΟική πολεμική μηχανή μέχρι να «μπουκώσει». Αλλά κυρίως γιατί αυτό που καθημερινά κάνουμε βασίζεται σε ιδέες ανθρωπιστικές. Καλούμαστε να ρισκάρουμε τη δική μας ζωή για να σωθούν ζωές συνανθρώπων και βιώνουμε και εμείς από πρώτο χέρι τον πόνο που προκαλείται από την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Επομένως δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε σε πολιτικές που εφαρμόζονται και δημιουργούν νεκρούς για να πλουτίζουν μονοπωλιακές Ανώνυμες Εταιρίες.

Δε θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, τους θανάτους περιμένοντας ασθενοφόρο, τους πολέμους.

Δε γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν από εργατικά συνδικάτα την Πέμπτη 15/6/2023 σε διάφορες πόλεις.

Αλληλεγγύη και Ζωή με Αξιοπρέπεια στους πρόσφυγες και στους κατατρεγμένους

Δείτε ακόμα...