ΕΑΚΠ: Παρέμβαση για μέτρα προφύλαξης και διευκόλυνσης της εκπαίδευσης των Ανθυποπυραγών

ΕΑΚΠ-logo

Με έγγραφη παρέμβασή της στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, η ΕΑΚΠ ζητάει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να διευκολυνθεί η εκπαίδευση των Ανθυποπυραγών.

Πιο συγκεκριμένα:

Επισημαίνει ότι οι Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί “των ετών 2, 3, 4 έχουν διατεθεί σε τρία διαφορετικά σημεία. Ένα εξ αυτών είναι το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων ( Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ. ) όπου περίπου ένα σύνολο 18 συναδέλφων βρίσκονται για αρκετές ώρες σε ένα υπόγειο χώρο μερικών δεκάδων τετραγωνικών, όπου ο αερισμός του είναι αμφίβολης ποιότητας αυξάνοντας των κίνδυνο μετάδοσης λοιμώξεων.

Ένας αριθμός Δόκιμων Ανθυποπυραγών έχει τοποθετηθεί στο πολιτικό αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” όπου επικουρούν στην υποδοχή πτήσεων του εξωτερικού στις οποίες η ύπαρξη κρούσματος Covid-19 είναι πάντα υπαρκτή.

Σχετικά με την εκπαίδευση των Δόκιμων Ανθυποπυραγών θεωρεί ότι οι αναρτημένες ηλεκτρονικές σημειώσεις δεν επαρκούν.

Η ΕΑΚΠ προτείνει:

  • Να αξιοποιηθούν οι διάφορες δωρεάν εφαρμογές τηλεδιασκέψεων ώστε να υπάρχει όσο γίνεται επαρκέστερη εκπαίδευση. Αυτό δηλαδή που ήδη εφαρμόζουν τα ελληνικά Α.Ε.Ι., έστω και με αδυναμίες, να γίνει πράξη και για την Πυροσβεστική Ακαδημία.
  • να υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα και η διαβεβαίωση για την ύπαρξη όλων των απαραίτητων χρηματικών πιστώσεων με ανάλογη παράταση συμβάσεων, σε περίπτωση που χρειαστεί η αντίστοιχη παράταση του διδακτικού έτους.
  • να υπάρξει σημαντική μείωση των υπηρεσιών που εκτελούν οι Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί των μεγαλύτερων ετών ώστε, να δεσμευτούν στη σύγχρονη ή και ασύγχρονη παρακολούθηση διαλέξεων μέσω διαδικτύου.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...