ΕΑΚΠ: Παρέμβαση στο Δ.Σ. της ΕΥΠΣ Στερεάς Ελλάδας

ΕΑΚΠ-logo

Την Τετάρτη στις 20/5/2020 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικής (Ε.Υ.Π.Σ.) Στερεάς Ελλάδας. Στη συνεδρίαση, η ΕΑΚΠ έθεσε το θέμα της νέας αντιπυρικής περιόδου και τις συνέπειες του νέου σχεδιασμού που ανακοινώθηκε στις στις συνθήκες εργασίας των Πυροσβεστών.

Όπως σημειώνει η ΕΑΚΠ σε ανακοίνωσή της τα βασικότερα προβλήματα είναι:

  • Τα μειωμένα κονδύλια που φέτος φτάνουν το 1.800.000 ευρώ για την συντήρηση, επισκευή και τα καύσιμα ενός στόλου 3.350 οχημάτων. Αυτό θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στον ήδη πεπαλαιωμένο στόλο.
  • Η διασπορά πυροσβεστικών δυνάμεων για την στελέχωση όλων αυτών των νέων δομών, το πως θα λειτουργήσουν τα εποχικά κλιμάκια, με τι προσωπικό, σε τι υποδομές, γιατί μέχρι τώρα κάνεις δεν γνωρίζει.
  • Οι αποφάσεις που αναμένεται να βγουν από τις συνεδριάσεις των συμβουλίων μεταθέσεων στην βάση του νέου κανονισμού μεταθέσεων, με ότι σημαίνει αυτό πλέον για τους υπεράριθμους των υπηρεσιών που προέκυψαν με την νέα κατανομή και μέσα από ένα παμπάλαιο οργανόγραμμα.
  • Το μπάχαλο στον υπολογισμό των μορίων για εκατοντάδες πυροσβέστες, γεγονός που αν δεν έχει αντιμετωπιστεί μέχρι στιγμής σωστά με νέο επανυπολογισμό, πολλοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων που δεν θα βασίζονται σε αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια.
  • Την εξαφάνιση του ελεύθερου χρόνου των πυροσβεστών, λόγω των συνεχόμενων επιφυλακών ακόμη και χωρίς συμβάντα, σύμφωνα και με τον νέο νόμο 4662/2020, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά, αυτά που ήδη υπήρχαν και αυτά που θα δημιουργηθούν από την μεγάλη διασπορά δυνάμεων.

Για όλα αυτά προβλήματα το προεδρείο του Σωματείου ουσιαστικά τοποθετήθηκε ότι με παρεμβάσεις της ομοσπονδίας θα καλυτερεύσει ο συγκεκριμένος Νόμος, ενώ το το προηγούμενο διάστημα έχει συναινέσει στο σχετικό νόμο. Ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. κλείνοντας ανάφερε ότι ο νόμος αυτός δεν μπορεί να βελτιωθεί, αλλά στο σύνολο του πρέπει να καταργηθεί.

Στο 2ο Θέμα η ΕΑΚΠ ζήτησε εξηγήσεις από το προεδρείο για την πρόσφατη απαράδεκτη ανακοίνωση του με την οποία κατηγορούσε την ΕΑΚΠ “παράρτημα του Π.Α.ΜΕ” και ότι έχει “διχαστικό λόγο.

Όπως τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος της ΕΑΚΠ «προσπαθούν να προσδώσουν χαρακτήρα εξάρτησης της συνδικαλιστικής της παρουσίας και κατ’ επέκταση να ρίξουν μομφή σε βάρος του Π.Α.ΜΕ. σαν να είναι κάτι «επικίνδυνο» για τους εργαζόμενους που πρέπει να αποφεύγεται η επαφή μαζί του.»

Το προεδρείο μάλιστα έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την ΕΑΚΠ για την ενίσχυσή 300,00€ που δόθηκε στους απεργούς της Χαλυβουργίας το 2012. Η ενίσχυση αυτή μάλιστα είχε δοθεί μετά από ομόφωνη απόφαση του τότε Δ.Σ. της Ένωσης.

Τέλος τέθηκε το θέμα να υπάρχει πληρέστερη ενημέρωση από το προεδρείο, για τις κινήσεις και τις ενέργειές του Δ.Σ. Αυτό έγινε με αφορμή την ενημέρωση των παρατάξεων ότι το προεδρείο ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με τους τοπικούς φορείς της αυτοδιοίκησης για την δυνατότητα μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. να λύσει τα στεγαστικά προβλήματα των υπηρεσιών, χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε καν συζήτηση στο ΔΣ.

Ολόκληρη την Ανακοίνωση της ΕΑΚΠ μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...