ΕΑΚΠ Στερεάς Ελλάδας: Πρόταση για συζήτηση στο ΔΣ της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 1/7/20

Πυροσβέστης - πυρόσβεση
Φωτό αρχείου / Πηγή: EUROKINISSI

Την πρόταση της για τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν στο ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδος.

Η Ε.Α.Κ.Π. καλεί το Δ.Σ. της ένωσης να απαιτήσει την κατάργηση κάθε σχετικής διάταξης για προληπτική επιφυλακή, όπως αναφέρει το άρθρο 6 του Ν. 4662/2020 (Α΄27), να διεκδικήσει την κατάργηση των διατάξεων του Νόμου 4662/2020 για τον κανονισμό μεταθέσεων και την επαναφορά του αμετάθετου και την κάλυψη των ελλείψεων με κατά τόπους προσλήψεις μόνιμων πυροσβεστών, όπως ίσχυε μέχρι το 2006.

Τέλος, με αφορμή τον τραγικό θάνατο Πυροσβέστη στη Λαμία η Ε.Α.Κ.Π. καλεί το προεδρείο να καταγγείλει την μη εφαρμογή:

  • των ήδη θεσμοθετημένων διατάξεων από το 2003 ( νόμος 3144 ) για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, όπως σύσταση και κάλυψη θέσεων γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας, ιατρικοί έλεγχοι, καταγραφή των επαγγελματικών ατυχημάτων και ασθενειών, ασφαλείς χώροι εργασίας, επαρκής καθαριότητα υπηρεσιών κ.α.
  • την μη έκδοση ακόμα (μετά από 15 χρόνια), των Προεδρικών Διαταγμάτων για τα μέτρα προστασίας στα επιχειρησιακά συμβάντα.
ΕΑΚΠ-logo

Ολόκληρο το κείμενο της ΕΑΚΠ Στερεάς Ελλάδας μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δείτε ακόμα...