ΕΑΚΠ: Το τραγικό δυστύχημα στη Σάμο επιβεβαιώνει την ανάγκη λήψης όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας

Πηγή: samos24.gr

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με ανακοίνωσή της «εκφράζει την λύπη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από νέο τραγικό δυστύχημα, με την πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Σάμο και το θάνατο δυο μελών του πληρώματος».

«Οι δυο νεκροί συνάδελφοι μας» προσθέτει, «ένας Έλληνας κι ένας Ρουμάνος προστίθενται στη μακρά μακάβρια λίστα των δεκάδων πυροσβεστών και χειριστών εναέριων μέσων που έχουν πέσει στη μάχη με τις φωτιές.

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο η επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας, η οποία είναι ίδια για όλους όσους εμπλέκονται στη μάχη για τις πυρκαγιές είτε πρόκειται για Έλληνες πυροσβέστες και πιλότους, είτε πρόκειται για εργαζόμενους ιδιωτικών εταιριών με τις οποίες η κυβέρνηση συνάπτει συμβάσεις για την παροχή πυροσβεστικού έργου, συνεπώς είναι άμεση ανάγκη για τη λήψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας μας. Μέτρα που επί δεκαετίες τα διεκδικούμε αλλά δυστυχώς διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν τα νομοθετούν».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...