ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και αστικές τάξεις προωθούν τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο

Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες κυβέρνησης και άλλων αστικών κομμάτων για «ισχυρή απάντηση» της ΕΕ στην τουρκική επιθετικότητα τόνισε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη συζήτηση για τα «Συμπεράσματα του Συμβουλίου του Δεκεμβρίου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με παρέμβαση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνου.

Στην ομιλία του τόνισε τα παρακάτω:

«Οι προσδοκίες της κυβέρνησης της ΝΔ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων για ”ισχυρή απάντηση” της ΕΕ στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Στο πλαίσιο των ενδοαστικών αντιπαραθέσεων και συμβιβασμών που εκφράστηκαν με το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και λόγω της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, στρώνεται και το τραπέζι της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με ευθύνη και της ελληνικής αστικής τάξης με ευρωΝΑΤΟική ομπρέλα. Αυτή η επικίνδυνη για τον λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στρατηγική καθορίζεται από τις οικονομικές, στρατιωτικές και πολιτικές σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία και την εξασφάλιση της ”ΝΑΤΟικής συνοχής” στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία με την οποία διατηρούν τις στρατηγικές σχέσεις και με βάση αυτές θέτουν σταθερά στις εκθέσεις τους ζήτημα διαφιλονικούμενων συνόρων και υδάτων σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

Οι επεμβάσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ επιδεινώνουν την κατάσταση στην περιοχή και οι λαοί καλούνται να εμπιστευτούν τον δικό τους αγώνα, για απεμπλοκή από τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών κέντρων».

ηξδρ

Δείτε ακόμα...