ΕΕ – κυβερνήσεις για πρόσφυγες: Ή φθηνοί, ευέλικτοι εργαζόμενοι ή απέλαση

Στη συζήτηση σχετικά με «το άσυλο και τη μετανάστευση» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης σημείωσε τα εξής:

«Η ΕΕ επιταχύνει το “ψηφιακό φακέλωμα” για γρήγορη διαλογή φθηνών, ευέλικτων εργαζομένων προσφύγων. Τους μεν που κουμπώνουν στην ευρωενωσιακή καπιταλιστική μηχανή εκμετάλλευσης με διακρατικές συμφωνίες κάθε κράτος – μέλος της ΕΕ τους διεκδικεί για λογαριασμό του, ενώ για όσους δεν χρειάζεται επισπεύδει τις απελάσεις με τον εύηχο όρο “επιστροφές” σε ένα άθλιο παζάρι με τις χώρες καταγωγής τους.

Στην Ελλάδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με μια φωνή και ψήφο προωθούν συμφωνίες σύγχρονου σκλαβοπάζαρου όπως αυτή με το Μπαγκλαντές. Ταυτόχρονα από κοινού υπερασπίζονται τα άθλια τείχη καταστολής με χωροφύλακα την Frontex για να μακροημερεύουν οι απαράδεκτες ευρωενωσιακές απαγορεύσεις δευτερογενών μετακινήσεων και η επιζήμια Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας. Αυτές οι συμφωνίες δημιουργούν το πρόβλημα εγκλωβισμού στα ελληνικά νησιά και διευκολύνουν την εργαλειοποίηση από την πλευρά της αστικής τάξης της Τουρκίας στον ανταγωνισμό της με την ελληνική αστική τάξη.

Εδώ και τώρα να δημιουργηθούν υπηρεσίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΟΗΕ, με ανθρώπινη φιλοξενία και πλήρη δικαιώματα για να πάνε οι ξεριζωμένοι των ιμπεριαλιστικών πολέμων στις χώρες πραγματικού προορισμού τους».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...