ΕΕΔΔΑ: Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει «την αμέριστη στήριξή της στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, που για πάνω από 70 χρόνια υπομένει μια βάρβαρη και καταπιεστική ισραηλινή κατοχή και έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με μια συνεχιζόμενη επεκτατική πολιτική, με επιθέσεις και αεροπορικούς βομβαρδισμούς ενάντια σε παλαιστινιακούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και στη Λωρίδα της Γάζας, αποτέλεσμα των οποίων είναι μόνο από τις αρχές της φετινής χρονιά 200 δολοφονημένοι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 40 παιδιά και έφηβοι και μεγάλος αριθμός γυναικών».

«Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα αυτού του νέου προδιαγεγραμμένου εγκλήματος κατά του παλαιστινιακού λαού, που στοιχίζει τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους αμάχων, με απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και για την κατεχόμενη Δυτική Όχθη» αναφέρει.

«Καταδικάζουμε την πολιτική των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των συμμαχικών τους κυβερνήσεων που με τη στάση τους είναι σταθερά αντίθετοι στη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος. Καταδικάζουμε τον ΟΗΕ για την πολιτική των ίσων αποστάσεων που κρατάει. Καταγγέλλουμε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις που αναβαθμίζουν συνεχώς τις σχέσεις τους, οικονομικές, εμπορικές, στρατιωτικές, με το Ισραήλ. Καταγγέλλουμε τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα που με τις δηλώσεις τους στηρίζουν τις κατοχικές ισραηλινές δυνάμεις και έτσι καταδικάζουν τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για να αποκτήσει μια δική του πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 67 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να εκφράσει την αμέριστη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό για να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή και να μπορέσουν οι δύο λαοί, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, να ζήσουν με ειρήνη και ευημερία, ο ένας δίπλα στον άλλο, ο καθένας στη δική του πατρίδα. Γιατί οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους».

Δείτε ακόμα...