ΕΕΔΔΑ: Καταγγέλλει την προβοκάτσια εναντίων της Κούβας

Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης
Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει «την πρόσφατη προβοκάτσια που ενορχηστρώθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε στενή συνεργασία με την κουβανο-αμερικανική μαφία, και εκτελέστηκε από μικρές ομάδες αντεπαναστατών που ζουν μέσα στην Κούβα και χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ».

«Η περήφανη απάντηση του κουβανικού λαού ήρθε την ίδια στιγμή με τις διαμαρτυρίες των αντεπαναστατών», υπογραμμίζει. «Χιλιάδες λαού, η νεολαία, οι μαζικές οργανώσεις βγήκαν μαζικά και οργανωμένα στους δρόμους να στηρίξουν την Επανάσταση και τις κατακτήσεις τους. Ο κουβανικός λαός απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι ένας λαός οργανωμένος, αποφασισμένος και οπλισμένος και δεν πέφτει θύμα τέτοιων επιθετικών σχεδίων και ενεργειών».

Επισημαίνοντας τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κούβα από το 60χρονο εμπάργκο, τονίζει ότι «παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να προσφέρει τη διεθνιστική της αλληλεγγύη σε όσους λαούς τη χρειάζονται, πρώτα και κύρια στον τομέα της Ιατρικής, με τις περίφημες αποστολές σε όλες τις ηπείρους, ενώ έχουν αναπτυχθεί και πέντε εμβόλια κατά της COVID-19 (…) που είναι σίγουρο πως δεν θα σώσουν μόνο ζωές Κουβανών, αλλά και Αφρικανών, Ασιατών, Λατινοαμερικάνων».

Και καταλήγει: «Τα σχέδια του ιμπεριαλισμού δεν θα περάσουν. Οι παντοειδείς επεμβάσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κόπτονται για την “ελευθερία” και τη “δημοκρατία” και μακελεύουν τους λαούς τους όταν διαμαρτύρονται, είναι καταδικασμένες σε αποτυχία».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...