ΕΕΔΥΕ: Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις νέες πυρηνικές απειλές

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση που οργανώνει για τα 78 χρόνια από την εγκληματική χρησιμοποίηση των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι απευθύνει η ΕΕΔΥΕ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ «Θησείο») με σύνθημα: «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις νέες πυρηνικές απειλές, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ». Στη συγκέντρωση επίσης καλούν η ΟΓΕ και η ΕΕΔΔΑ.

Συγκεντρώσεις επίσης θα πραγματοποιηθούν:

– Στη Θεσσαλονίκη από την Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης στον Λευκό Πύργο, την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ.

– Στην Καβάλα από την Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας στην είσοδο του Τελωνείου, την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ.

– Στα Χανιά, από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων την Κυριακή 6 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στο Γιαλί Τζαμί.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η ρίψη των ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ αποτελούσε μια επίδειξη ισχύος απέναντι στη Σοβιετική Ενωση, η οποία είχε αποκτήσει αυξημένο κύρος στους λαούς για την τεράστια συμβολή της στη συντριβή του ναζισμού. Στόχευε να τρομοκρατήσει τους λαούς, την ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. Η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους, χρησιμοποιώντας το ψέμα της “στρατιωτικής αναγκαιότητας” των πληγμάτων, ενώ ο Β’ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει!».

«Σήμερα», τονίζει η ΕΕΔΥΕ, «78 χρόνια μετά, κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τη Ρωσία και την Κίνα, στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με το ενδεχόμενο γενίκευσής του να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη».

Και συνεχίζει: «Η απειλή ενός πυρηνικού πλήγματος δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει και μάλιστα εντάθηκε τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (…) Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού φέρουν πολύ μεγάλες ευθύνες γιατί με την πολιτική τους βαθαίνουν ολοένα και περισσότερο την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός έρχεται αντιμέτωπος με την ακρίβεια και τη φτώχεια, η Ελλάδα παίρνει συγχαρητήρια από το ΝΑΤΟ γιατί έρχεται πρώτη μεταξύ των κρατών – μελών του, δαπανώντας πάνω από το 2% του ΑΕΠ της για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, που δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας.

Οι μύθοι ότι η παραπέρα πρόσδεση της Ελλάδας στους επιθετικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ μπορεί τάχα να συμβάλει στην προστασία της άμυνας, της ασφάλειας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα, καταρρίπτονται από την ίδια την πραγματικότητα (…) Στην πράξη, παραμένουν όλες οι αξιώσεις του τουρκικού κράτους, η αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών και ο στόχος της αποστρατικοποίησης, το πλαίσιο του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας”. Αποκαλύπτεται ότι απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ και η συνοχή στη νοτιοανατολική του πτέρυγα, με το βλέμμα στραμμένο σ’ έναν οδυνηρό συμβιβασμό για τη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής υπό ευρωατλαντική εποπτεία, προς όφελος των ενεργειακών ομίλων, σε βάρος των δύο λαών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να ορθωθεί τείχος στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα που επιχειρεί να αθωώσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που μακελεύουν τους λαούς. Για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Αραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα – να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής
  • Να ματαιωθούν οι αποστολές Ενόπλων Δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων
  • Οχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν, αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...