ΕΕΔΥΕ: Εκδήλωση σήμερα, για τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

εεδυε

Εκδήλωση για τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη διοργανώνει σήμερα, Δευτέρα 22 Μάη στις 6.30 μ.μ. στον Τύμβο του Μαραθώνα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου.

«Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό για κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ», τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΕΔΥΕ και προσθέτει:

«Σήμερα η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη είναι η συνέχιση του αγώνα για τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν αυτός και τόσοι άλλοι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, όλο τον εργαζόμενο λαό να εμπιστευτούμε τη δύναμή μας. Να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους όσοι με την πολιτική τους μετατρέπουν τη ζωή μας σε καθημερινή κόλαση. Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για να μπουν στο επίκεντρο οι πραγματικές μας ανάγκες για δουλειά με δικαιώματα, για δωρεάν και καθολική πρόσβαση στη μόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.

Μαζί με τους άλλους λαούς της περιοχής μπορούμε να καταφέρουμε πολλά! Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα μεταξύ μας!

Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιανδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός, υπαξιωματικός εκτός συνόρων.

Να σταματήσει η αποστολή εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα. Να ανοίξει ο δρόμος για πραγματική ειρήνη, φιλία, ευημερία, αμοιβαία και επωφελή συνεργασία των λαών!».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...