ΕΕΔΥΕ: Εκδήλωση στον τύμβο του Μαραθώνα στη μνήμη του Γ. Λαμπράκη

Εκδήλωση ΕΕΔΥΕ στο Μαραθώνα

Σήμερα Σάββατο 22 Μάη, με αφορμή τη μέρα της δολοφονικής επίθεσης κατά του Γρηγόρη Λαμπράκη και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, γίνονται εκδηλώσεις και δράσεις από την ΕΕΔΥΕ και τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης  σε Αττική, Θεσσαλονίκη και στη γενέτειρά του, Κερασίτσα Αρκαδίας. Εκδήλωση στον Τύμβο του Μαραθώνα

Στην Αττική, μετά από κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, έγινε εκδήλωση το πρωί του Σαββάτου στον Τύμβο του Μαραθώνα και πορεία στην προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη, όπου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον Σταύρο Τάσσο, πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, ο Νίκος Στεφανίδης, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μαραθώνα και ο Σπύρος Ηλίας, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα.

Μιλώντας ο Σταύρος Τάσσος, μεταξύ άλλων ανάφερε τα εξής:  «Ο Γρηγόρης Λαμπράκης το 1963, και 12 χρόνια πριν, ο μόλις 23 ετών Νίκος Νικηφορίδης, αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την πραγματική ειρήνη, ενάντια στο σύστημα που γεννά τον πόλεμο, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης δεν ήταν μια εξέχουσα προσωπικότητα έξω και πάνω από το λαό, αλλά μέσα στο λαό, τα προβλήματα και τις αγωνίες του. Ήταν γέννημα θρέμμα του λαού, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, γνήσιος αντιιμπεριαλιστής που αντιτάχθηκε στους σχεδιασμούς και στην παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα μας, στην ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Συνέβαλλε στις προσπάθειες για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος.

Οι αγώνες και η θυσία του δεν χωράνε σε εκδηλώσεις χρηματοδοτούμενες από τράπεζες και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ούτε σε διαλέξεις και συζητήσεις από ιδρύματα και ΜΚΟ, που ένα και μοναδικό στόχο έχουν. Να ξεπλύνουν τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό, και να στοιχίσουν το λαό πίσω από τα συμφέροντα της αστικής τάξης, που επιδιώκει μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας στην περιοχή, στον ανταγωνισμό της με τις άλλες αστικές τάξεις, και ιδιαίτερα την τουρκική.

Θέλουν να κάνουν το λαό συνένοχο και συμμέτοχο στην εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια και τις δράσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αλλά και στις αντιλαϊκές πολιτικές τους που τσακίζουν μισθούς και δικαιώματα, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Θέλουν να μας πείσουν ότι η πραγματική ειρήνη είναι συμβατή με τον ιμπεριαλισμό». 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...