ΕΕΔΥΕ: Ένας αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την ελληνική εμπλοκή

Ποδοσφαιρικός αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την ελληνική εμπλοκή, διοργανώθηκε Σάββατο 28/05/2022 στο 2ο δημοτικό γήπεδο της Αργυρούπολης από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)

Ένας αγώνας εντελώς διαφορετικός από τους άλλους, ένας αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την ελληνική εμπλοκή, διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο στο 2ο δημοτικό γήπεδο της Αργυρούπολης. Η πρωτοβουλία διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής, και ήρθε ως συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Στο κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης Αγίου Δημητρίου, Δάφνης – Υμηττού, Ηλιούπολης και Νέας Σμύρνης ανταποκρίθηκαν παίκτες και προπονητές από ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία κυρίως των νότιων προαστίων, που με τη συμμετοχή στην εκδήλωση έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τη φιλία και την πάλη των λαών. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με βάση τα χρώματα της ΕΕΔΥΕ (λευκοί – μπλε), και έδωσαν έναν συμβολικό αγώνα 45 λεπτών, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα για τις προσπάθειές τους. Το «παρών» έδωσαν και οι προπονητές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Αργύρης Ψαρός, Τόλης Μπακατσέλος, Γιώργος Λιαγκάκης, Δημήτρης Καταβάτης και Κώστας Τσάκαλος, οι οποίοι ανέλαβαν το κοουτσάρισμα των δύο ομάδων. Πριν την έναρξη του ματς, σε σύντομη ομιλία προς τους παίκτες ο Αρ. Ψαρός αναφέρθηκε στα αντιπολεμικά μηνύματα της εκδήλωσης, καθώς και στις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της ΕΕΔΥΕ στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, επισημαίνοντας ότι ο αθλητισμός θα πρέπει να έχει τον δικό του λόγο στα όσα συμβαίνουν. Από την πλευρά του ο Γ. Λιαγκάκης στη δική του τοποθέτηση ανέφερε ότι τα μηνύματα του αθλητισμού που προάγει τη φιλία μεταξύ των λαών, την άμιλλα, τη συναδέλφωση, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τον πόλεμο και τα συμφέροντα που τον προκαλούν. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η κοινή είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, κρατώντας πανό με αντιπολεμικό μήνυμα. Μετά το τέλος του αγώνα απονεμήθηκαν από την ΕΕΔΥΕ τιμητικά διπλώματα στους παίκτες και προπονητές.

Ποδοσφαιρικός αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την ελληνική εμπλοκή, διοργανώθηκε Σάββατο 28/05/2022 στο 2ο δημοτικό γήπεδο της Αργυρούπολης από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό προς τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τον κόσμο που παρευρέθηκε από την Γεωργία Παπουτσή, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Επιτροπής Ειρήνης Νέας Σμύρνης. Την κεντρική ομιλία εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ πραγματοποίησε ο Παντελής Περδίκης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι από την πρώτη στιγμή του πολέμου η ΕΕΔΥΕ κατήγγειλε την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας αλλά και τη στάση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που ρίχνουν λάδι στη φωτιά των συγκρούσεων. Ανέδειξε ότι τις συνέπειες αυτού του πολέμου τις πληρώνουν οι λαοί, όπως αποδεικνύεται τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με την ακρίβεια στην Ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης, τον κίνδυνο της επισιτιστικής κρίσης και της εξάπλωσης του πολέμου με νέες εστίες έντασης. Ειδικά για την Ελλάδα τόνισε πως την ίδια στιγμή που ο λαός προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και όλες οι προηγούμενες δίνουν εκατοντάδες δισ. ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, που θα χρησιμοποιηθούν για τη σφαγή άλλων λαών και άμαχων πληθυσμών.

Όσον αφορά την εκδήλωση στο γήπεδο της Αργυρούπολης, υπογράμμισε ότι στέλνει το δικό της μήνυμα ζωής ενάντια στον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, συνολικά ο αθλητισμός στέλνει το μήνυμα ότι οι λαοί μπορούν να ζήσουν ενωμένοι και δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...