ΕΕΔΥΕ: Με μαχητικότητα και αισιοδοξία οι συνδιασκέψεις των Επιτροπών Ειρήνης ενόψει του 19ου Συνεδρίου

19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ

Η ενδυνάμωση του αγώνα ενάντια στην αξιοποίηση της Ελλάδας ως ορμητήριου πολέμου βρίσκεται στο επίκεντρο των προσυνεδριακών συνελεύσεων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τα τοπικά παραρτήματα της ΕΕΔΥΕ, ενόψει του 19ου Συνεδρίου που θα γίνει στις 30 Οκτώβρη.

Στη Συνδιάσκεψη της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Οκτώβρη, έγινε συζήτηση για τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την πλούσια δράση του προηγούμενου διαστήματος.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Ρούλα Στεφανάκη, υπογράμμισε ότι οι συμφωνίες με τη Γαλλία και με τις ΗΠΑ όχι μόνο δεν εξυπηρετούν την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά αντίθετα εμπλέκουν τη χώρα μας στους μονοπωλιακούς ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, για συμφέροντα ξένα και αντίθετα με αυτά του ελληνικού λαού. Η ΕΕΔΥΕ και η Πανσαμιακή Επιτροπή -τόνισε- θα βρίσκονται όπως πάντα απέναντι σ’ αυτά τα καταστροφικά για τους λαούς σχέδια.

Στη συνέχεια, ο Τίμος Χατζηλαγός, μέλος της Γραμματείας, παρουσίασε την εισήγηση του απερχόμενου Συμβουλίου της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης.

«Όχι» στις νέες φυλακές της ΕΕ

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Προσφυγικό και τα νέα καθήκοντα για το κίνημα που προκύπτουν από την κατασκευή και λειτουργία της νέας φυλακής προσφύγων και μεταναστών της ΕΕ και από την απαράδεκτη και απάνθρωπη πολιτική των επαναπροωθήσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης υπογραμμίστηκε η ανάγκη να δυναμώσει η συνεργασία της Επιτροπής με το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της Τουρκίας και την Επιτροπή Ειρήνης Σμύρνης, με δραστηριότητες που έχουν ανακοπεί εξαιτίας της πανδημίας και της έλλειψης συγκοινωνίας εδώ και δυο χρόνια.

Στις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής υπήρξε δημιουργικός προβληματισμός και προτάσεις για άπλωμα της δράσης, με εκδηλώσεις σε όλο το νησί και με ιδιαίτερη παρέμβαση στη νεολαία, στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό , αλλά και το δυνάμωμα των κοινών δράσεων με το ταξικό εργατικό κίνημα και το κίνημα γυναικών των Συλλόγων της ΟΓΕ.

Στην αρχή των εργασιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των μελών του Συμβουλίου της Πανσαμιακής Επιτροπής, Δημήτρη Μαυρατζώτη και Βιργινίας Διολέτη που «έφυγαν» από τη ζωή στο διάστημα από την προηγούμενη Συνδιάσκεψη.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας

Την Τετάρτη 13 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η προσυνεδριακή Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Ειρήνης Ελευσίνας.

Από τη γραμματεία της ΕΕΔΥΕ παραβρέθηκε ο Γρηγόρης Αναγνώστου ο οποίος και ανέπτυξε τις κεντρικές κατευθύνσεις της Επιτροπής.

Την Πέμπτη 14 Οκτώβρη έγινε εξόρμηση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με σύνθημα «Ελευσίνα πόλη εργατών  – Όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών». Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας έχει αξιοποιηθεί πολλές φορές στο πλαίσιο ΝΑΤΟικών ασκήσεων.

Τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης διακίνησαν την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις που υπογραφόταν την ίδια ημέρα από την κυβέρνηση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...